Двоє хмельницьких водіїв скасували штрафи за неправильне паркування. Деталі

Двоє хмельницьких водіїв скасували штрафи за неправильне паркування. Деталі
  • Інспектори виписують штрафи без присутності водіїв.

  • За понад 10 місяців таких було більш як шість тисяч.

  • У двох випадках водії вдало оскаржили штрафи у суді.

Більш як 10 місяців у Хмельницькому працює інспекція з паркування. Її працівники контролюють дотримання правил зупинки та стоянки. Особливістю роботи інспекторів є те, що вони виписують штрафи без присутності водіїв, чого не можуть робити патрульні. Підпорядковані інспектори управлінню транспорту міськради. Виписані ними постанови про притягнення до відповідальності можна оскаржити у суді.

Минулого тижня, 6 липня, заступник міського голови Микола Ваврищук у своєму Facebook написав, що штрафи за порушення правил паркування оскаржили лише двоє водіїв. При тому, що постанов виписали 6680 станом на 31 травня. Журналіст vsim.ua перевірив реєстр судових рішень та знайшов дві згадані чиновником справи.

29 жовтня

  • Відео дня
    /li>

Згідно з даними, зазначеними у рішенні суду, штраф водійці виписали через те, що вона поставила авто в зоні дії знаку «Зупинку заборонено». Інших деталей щодо події не зазначено. У зверненні до суду водійка повідомила, що автомобілем вона не керувала, водійських прав не має, а є тільки власником машини. Користується авто її дочка.

На думку жінки, під час складання постанови інспектор порушив процедуру її складання. Суддя скасував постанову, оскільки відповідач, тобто управління транспорту міськради, не довів законність її складання.

20 квітня

Згідно з документом, наявним у реєстрі судових рішень, постанову про штраф склали через те, що водійка припаркувала авто під знаком «Зупинку заборонено». Під час судового засідання вона пояснила, що приїхала до управління соцзахисту оформлювати матеріальну допомогу.

Вздовж узбіччя та на парковках всі місця були зайняті, а попереду був знак «Зупинку заборонено». Тому вона поставила авто на узбіччі праворуч перед іншими авто, таким чином, щоб не заважав руху авто, в’їзду та виїзду. Її машина була там недовго.

Розглянувши позов, суд вирішив скасувати постанову. Суддя керувався тим, що за матеріалами справи, а саме фото, неможливо з’ясувати, чи дійсно авто стояло в зоні дії знаку «Зупинку заборонено». Управління транспорту подало апеляційну скаргу на це рішення. Суд вищої інстанції взяв справу до розгляду, але відомостей щодо результатів у реєстрі судових рішень наразі немає.

Нагадаємо, що управління транспорту взяло в інспекцію ще двох працівників. Вони мають почати роботу «в полі» цього тижня. Таким чином штатна чисельність інспекції зросла до чотирьох осіб.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач 007.

    За 340 гривень, бігати по апеляціям, де логіка, більше ж часу витратиш
  • Юрій Гудок

    Сміх. Їх всього чотири. На все місто. Чотири має бути тільки на одну вулицю щоб був результат
  • Юрій Гудок

    Треба більше інспекторів цих. Водії залишають свої авто будь де. Особливо з інших областей

keyboard_arrow_up