Електросамокати у Хмельницькому. У які ДТП потрапляють і чи є відповідальність

Електросамокати у Хмельницькому. У які ДТП потрапляють і чи є відповідальність
  • Деякі хмельничани “пересіли” на електросамокати й пересуваються ними по проїзній частині міста. 
  • Подекуди не обходиться без аварій. 
  • Розповідаємо, про ті, що вже сталися у Хмельницькому. 

Пересування електросамокатами - стало не лише модним, а й зручним “трендом”. Окрім прокату, хмельничани купують і власні двоколісні. Про те, що містяни “пересіли” на цей вид транспорту, стали писати і в соцмережах. 

Окрім комфортного пересування, подекуди не обходиться і без ДТП. Дізнавайтеся в цьому матеріалі про ті, що сталися у Хмельницькому за участі електросамокатів. А також про те, чи несуть їхні водії за це відповідальність. 

Відео дня

Аварія із “п’яним” водієм електросамокату на Подільській

В Україні рух електросамокатів регульований двома законопроєктами. Згідно із ними, пересуватися на цьому транспортному засобі можна велодоріжкою, а в разі її відсутності - краєм проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччя. Також законопроєкт пропонує заборонити керувати електросамокатом особам, які не досягнули 16-річного віку. А за порушення правил дорожнього руху, водіїв цього транспорту можуть притягати до адміністративної відповідальності. Як останнє працює насправді? Адже аварії за участі двоколісного ніхто не скасовував.

До слова, одна із ДТП з електросамокатом сталася у Хмельницькому вчора, 3 листопада. Було це на вулиці Подільській. Повідомлення про подію з’явилося в спільноті prosto_khmelnitsky в Instagram. У ньому йшлося, що водій самокату був у нетверезому стані та в’їхав в автомобіль. 

Нет описания.

Інспектор взводу другої роти 4 батальйону УПП в Хмельницький області Вікторія Тимощук підтвердила, що аварія дійсно мала місце. Разом із тим, зазначену в соцмережах інформацію стосовно п’яного водія самокату, не підтвердилася. За інформацією патрульних, чоловік, керуючи двоколісним здійснив зіткнення з автомобілем “Kia Ceed”. Все обійшлося без потерпілих. 

В результаті, поліцейські склали на водія електросамоката протокол за статтею 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна). Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 340 гривень. Або ж позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від 6 місяців до одного року.

Нет описания.

Втеча з місця ДТП і травмований неповнолітній

Вище описана аварія не єдина, яка сталася в місті з початку цього літа. Деякі з них завершилися судом. У Єдиному державному реєстрі судових рішень є дві справи, в яких розглянуто ДТП за участі електросамокатів.

Одна з таких сталася в червні, неподалік “Епіцентру”. Там електросамокат в’їхав в автомобіль “Seat Altea” й залишив місце аварії. Тоді на місце прибули патрульні й склали протокол на водія двоколісного за статтею 122-4 КУпАП (Залишення місця ДТП). 

Під час розгляду справи в суді, водій автівки повідомив інші обставини, що сталися в той день. Мовляв, його транспортний засіб отримав незначні пошкодження. А водій електросамокату залишив місце ДТП, коли переконався у відсутності претензій. Саме тому суд ухвалив закрити справу за відсутності адміністративного правопорушення. 

Інша аварія з електросамокатом сталася в липні. Керував двоколісним неповнолітній. А закінчилося все його госпіталізацією. Сталася ДТП на перехресті вулиць Короленка та Героїв Крут. 

У реєстрі йдеться, що дорожньо-транспортна пригода відбулася за участі білого електросамоката та “Volkswagen Caddy”. Внаслідок аварії, неповнолітнього хлопця із забоями госпіталізували до міської дитячої лікарні. 

Розглянувши справу в суді, до відповідальності притягнули батьків водія електросамокату за статтею 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). На них наклали стягнення у вигляді попередження. 

Друзі, а як ви ставитеся до електросамокатів на дорогах міста?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up