Хмельницькій інспекції з паркування три тижні. Як вона працює зараз

Хмельницькій інспекції з паркування три тижні. Як вона працює зараз
  • Інспекцію з паркування презентували 20 липня.

  • Поки вони не штрафують, а лише попереджують.

  • Журналіст vsim.ua Дмитро Кардаш «спіймав» інспекторів на Проскурівського підпілля сьогодні, 10 липня.

Три тижні тому у Хмельницькому запрацювала інспекція з паркування. Але поки в «тестовому» режимі. Інспекторів зараз двоє, і вони лише виносять попередження водіям за порушення правил паркування. 20 липня, коли інспекція була презентована, було повідомлено, що служба повноцінно запрацює 1 вересня. Тоді водіям виписуватимуть штрафи.

Сьогодні, 10 серпня, журналіст vsim.ua Дмитро Кардаш зустрів інспекторів з паркування на вулиці Проскурівського підпілля поблизу «Рукавички». Вони рухалися вулицею у напрямку «Кредобанку». Помічаючи авто, припарковане з порушеннями, вони або оформляли постанову з попередженням, або, за наявності водія, попереджували його усно та пояснювали суть порушення.

Так, жінка на червоній «Audi» поставила авто ближче 10 метрів до виїзду з прилеглої території. Інспектор підійшов до машини та повідомив водійці про порушення. Та сказала, що зараз від’їде, що відразу ж і зробила. Більше припаркованих з порушеннями авто поруч не було, а інспектори продовжили пошук порушників далі.

Відео дня

Таким чином робота інспекторів зараз полягає виключно у роз’ясненнях — або особистих за наявності водія, або у виписуванні постанов з попередженням.

У середньому щодня хмельницьким водіям виписують близько 30 попереджень. Про це розповів інспектор Іван Остапішин. Повноцінний запуск інспекції був анонсований на 1 вересня, однак точна дата залежить від керівництва управління транспорту міської ради, якому підпорядковується інспекція.

За словами Івана Остапішина, загалом водії реагують на попередження більш-менш нормально. Однак інспектор припускає, що після 1 вересня ситуація може змінитися. Водії на зауваження можуть сваритися, однак після того, як їм повідомляють про попередження, «тануть» та дякують інспекторам.

Як розповів Іван Остапішин, процедура притягнення до відповідальності інспекторами суттєво відрізняється від процедури, яку застосовують патрульні. Останні обов’язково мають дочекатися водія та встановити його особу на підставі пред’явлених ним документів. Натомість інспекторам потрібно належним чином зафіксувати порушення, а особа водія встановлюється за номером авто з допомогою бази даних.

— Після цього ми залишаємо на лобовому склі повідомлення про попередження. У майбутньому (після 1 вересня — прим. авт.) це буде повідомлення про те, що скоєно адмінправопорушення, і буде вказаний розмір штрафу. Наступним етапом в нас іде те, що ми встановлюємо особу власника транспортного засобу, складаємо на нього постанову, після чого рекомендованим листом відправляємо на адресу, де проживає власник транспортного засобу, — розповів Іван Остапішин.

Протягом перших 10 днів водій буде зобов’язаний сплатити 50% суми штрафу, від 11 до 30 дня — 100% суми. У разі несплати постанова передається виконавчій службі, яка стягуватиме 200% штрафу.

Нагадаємо також порушення, за які інспектори штрафуватимуть на місці:

Крім того, інспектори складатимуть адміністративні протоколи, які передаватимуть на розгляд адмінкомісії, за такі порушення:

Детальніше про особливості роботи інспекторів дізнавайтеся з нашого попереднього матеріалу — «У Хмельницькому з’явилися інспектори з паркування. Як вони працюють».

Читайте також: У Хмельницькому вже тиждень працюють інспектори з паркування: скількох порушників спіймали

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Grisha Neizhmaslo

    Та штрафуйте вже тих довбодятлів, шо ви їх попереджаєте? Типу вони не знають де стають? Їм просто ліньки свою жирну сраку пронести зайвих 10-20 метрів та вигуляти насиджений геморой.
  • Nastya Vorontsova

    Зробіть по вулиці Франка (від Проскурівської до Шевченка) хоча б один знак, який забороняє паркування. А то поставлять машини по обидві сторони і вже двом машинам проїхати неможливо
  • Назар Токарський

    Толку з них, як з контролерів у жовтих футболках..
  • Олександр Йосипович

    Кожного ранку під знаком по вулиці Свободи і Театральна куча машин ,хоть би один  один штраф написали !

keyboard_arrow_up