У Хмельницькому з’явилися інспектори з паркування. Як вони працюють

У Хмельницькому з’явилися інспектори з паркування. Як вони працюють
  • Спеціалісти управління транспорту шукатимуть порушників правил паркування.

  • До 1 вересня — без штрафів.

  • Постанови складатимуть без присутності водія.

Тривалі розмови та підготовка дали результат — у Хмельницькому з’явилися інспектори з паркування й уже взялися до роботи. Сьогодні, 20 липня, у міськраді презентували працівників управління транспорту та зв’язку, які контролюватимуть дотримання правил паркування.

Як розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук, наразі управління має двох інспекторів, хоча планують наймати більше. Обоє мають форму та обладнання — планшети, нагрудні камери та принтери. До 1 вересня інспектори фактично будуть проводити роз’яснювальну роботу. Вони будуть шукати порушників, фіксуватимуть порушення та виписувати попередження.

Працюватимуть інспектори в різних мікрорайонах та на різних вулицях. Місця не будуть оголошувати заздалегідь. Локації будуть відомі лише управлінню транспорту та заступникові міського голови. Увага інспекторів буде зосереджена на грубих порушеннях. Наприклад, випадках, коли припарковане авто заважає руху транспорту.

Відео дня

Працюватимуть інспектори так. Виявивши порушення, спершу фіксуватимуть локацію за GPS. Потім робитимуть фото з різних ракурсів, які підтверджуватимуть порушення, і які власник авто зможе переглянути в Інтернеті, ввівши номер постанови на спеціальному сайті.

Після цього заноситимуть необхідні відомості до бази даних. Відтак інспектор з допомогою принтера друкуватиме постанову про накладення штрафу. Вона має вигляд чека з QR-кодами. Постанову кластимуть під двірники на лобовому склі. Все це може відбуватися без присутності водія чи власника авто. Також за кілька днів постанови надходитимуть власнику машини поштою рекомендованим листом.

Оплатити штраф можна буде з допомогою QR-коду. Відсканувавши його, можна перейти на сторінку з варіантами оплати через інтернет-банки. Також заплатити можна через касу банку. Заплатити інспектору на місці буде неможливо.

Протягом перших 10 днів водій повинен буде заплатити 50% суми штрафу, від 11 до 30 дня — 100%. Після несплати за 30 днів справу передаватимуть виконавчій службі. Вона стягуватиме 200% штрафу. Оскаржити постанову про штраф можна буде в суді. До слова, патрульна поліція не може складати постанови через порушення правил паркування без присутності водія.

Протягом однієї доби власник одного й того ж авто не може бути оштрафований за одне й те ж порушення. Це виключає можливість кількаразового складання постанови. Наприклад, якщо постанову спочатку складуть патрульні, а потім за порушення візьмуться інспектори, чи навпаки. Сума штрафу складає від 340 до 680 гривень залежно від порушення. Микола Ваврищук зазначив, що в міськраді також планують придбання евакуатора.

Нагадаємо також порушення, за які інспектори штрафуватимуть на місці:

Крім того, інспектори складатимуть адміністративні протоколи, які передаватимуть на розгляд адмінкомісії, за такі порушення:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Ruslan Money

    Дайте телефон інспекторів!
  • Віталій Мазур

    Це незаконно
  • Володимир Супрун

    Запрошую інспекторів на вул.Зарічанську в район управління МВС.
    Там їм буде "рибне "місце.
  • Саша Сом

    А якщо інспектор бувший ДАІвець, ….

keyboard_arrow_up