Хмельницький може отримати 60 нових тролейбусів: коли і як

Хмельницький може отримати 60 нових тролейбусів: коли і як
Фото з архіву редакції
  • Міська влада працює над спільним проєктом разом з урядом та Європейським інвестиційним банком.

  • Нові тролейбуси постачатимуть у кредит.

На початку 2022 року Хмельницький може отримати 60 нових тролейбусів у рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком. Місто пройшло перший етап конкурсу, в рамках якого очікується постачання нового транспорту у кредит під 2%. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

— Це урядовий проєкт, і ми одне з міст, яке пройшло перший етап. Відповідно, ми зараз працюємо з Міністерством фінансів, з Антимонопольним комітетом для того, щоб отримати відповідні погодження, і далі вже працювати напряму з Європейським інвестиційним банком щодо закупівлі цих тролейбусів. Об’єктивно по часу ці всі організаційні процедури, які потрібно буде зробити, будуть тривати протягом 2021 року. Тобто цей проєкт, найімовірніше, початку 2022 року, тому що дуже багато процедур треба пройти і в Україні, і з самим банком, — розповів Микола Ваврищук.

Серед 60 тролейбусів 10 будуть з функцією автономного ходу. Це дозволятиме їм рухатися тими вулицями, на яких немає контактної мережі. Придбання автобусів та тролейбусів коштом міського бюджету цього року не планується.

Відео дня

За даними порталу відкритих даних «My City», комунальне підприємство «Електротранс» зараз має 117 пасажирських тролейбусів, в тому числі 25 нових моделей («Електрон» та «Богдан») та 92 старих моделей («ЗіУ», «Дніпро» та «ЮМЗ»).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Іван Яблонський

    Да коли будуть троллейбус в лезнево
  • Игорь Шулаков

    Их столько к нам не влезит 😂😂😂
  • Рома Ніколаєв

    А коли тролейбус на Лезневе буде?)

    PutnickFree reply Рома Ніколаєв

    коли рак на горі свисне
  • Vasile Porhun

    Чому "може"? Чому завжди припущення і майбутній час? Коли нарешті буде конкретика? І такі припущення як у депутатів, так і в Мас медіа !!!!! Де конкретика??????

    PutnickFree reply Vasile Porhun

    Журналісти мають гарантувати дії мера, Елекротрансу, Європейського банку ..., чи вони ясновидці і наперед знають що буде, а чого не буде!

keyboard_arrow_up