Хмельницький перевізник отримав 297 тисяч штрафу. Яка причина?

Хмельницький перевізник отримав 297 тисяч штрафу. Яка причина?
Фото ілюстративне

Аби уникнути покарання водій фури спробував схитрувати, однак, це йому не допомогло. Дізнавайтеся чому оштрафували перевізника та що вчинив водій. 

Пригода трапилась на Шепетівщині. Проїжджаючи вагову рамку поблизу “Грицівського перехрестя” між Шепетівкою та Старокостянтиновом водій вантажівки “Scania” приховав передній номерний знак, аби проїхати WIM-комплекс із порушенням норм. Фура була перевантажена. 

В “Укртрансбезпеці” повідомляють, що вантажівка належить власнику місцевої будівельної компанії. Для уникнення відповідальності водії закрили передні номери авто перед проїздом через комплекс автоматичного зважування у русі.

Відео дня
Фото зі сторінки "Укртрансбезпеки"

“Укртрансбезпека” ідентифікувала вантажівку та зафіксувала порушення. Перевантаження фури склало від 15% до 29%, повідомляють у відомстві

Довідка: згідно правил дорожнього руху загальна маса вантажного автомобіля з напівпричепом разом з вантажем максимально не може перевищувати 40 тонн. 

Відтак, власнику автотранспорту направили аж 14 постанов на загальну суму 297 500 гривень. 

“Укртрансбезпека” закликає перевізників не вдаватися до спроб порушення законодавства, а доброчесно вести свою господарську діяльність. Це дозволить зберегти дорожню інфраструктуру та уникнути непередбачених випадків.

До слова, майданчики зважування вантажівок під час руху обладнані спеціальною системою WIM, яка дозволяє автоматично фіксувати перевантаження на кожну окрему вісь автомобіля і водночас фіксувати номерний знак на камери. Далі автоматично формується постанова і штраф відправляють на адресу фірми, де зареєстрована вантажівка.

Станом на початок серпня в Хмельницькій області працюють три такі комплекси, повідомляє «Укртрансбезпека». Вони знаходяться на автошляхах Н-03; М-30; Н-25. Наразі ж в Україні працює 28 WIM-рамок, але впродовж серпня їхню кількість хочуть збільшити до 35-38.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Віталій Українець

    Наші дороги з фольги?

    Чи Велике крадівництво не має ГОСТів?
  • Степан Гасинець

    Гляньте яка дорога Київ Ужгород неможливо їхати
  • Степан Гасинець

    Треба всіх штрафувати перевізників що поробили з дорогами неможливо їздити колії повибивали
  • Микола Білоус

    Усіх би так

keyboard_arrow_up