Хмельницький прикордонник оскаржує рішення суду, який визнав його винним по 130-ій статті

Хмельницький прикордонник оскаржує рішення суду, який визнав його винним по 130-ій статті
  • Вночі 25 жовтня копи запідозрили, що підполковник Державної прикордонної служби Микола Шпорт керував авто в стані алкогольного сп'яніння. 
  • Хмельницький міськрайонний суд у грудні визнав прикордонника Миколу Шпорта винним у вчиненні адмінправопорушення за частиною 1 статті 130 КУпАП. 
  • Він подав апеляцію. Якщо рішення залишать без змін, підполковника можуть звільнити чи понизити у званні. 

 

Патрульні зупинили автомобіль «Honda Accord» близько другої години ночі 25 жовтня минулого року на вулиці Пілотській. Поліцейські помітили, що на автомобілі не горіла лампочка, яка освічує номерні знаки. Під час перевірки документів у водія не виявилося страхового полісу. Також копи запідозрили, що водій був напідпитку. 

За поясненнями одного із інспекторів, який зупинив транспортний засіб, у водія були наступні ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук, різка зміна кольору шкіряного покриву. 

Зі слів патрульних, водій відмовився проходити на місці огляд за допомогою технічного приладу «Драгер», аргументуючи це тим, що хоче пройти тест в медичному закладі.  

Відео дня

В обласному наркодиспансері Микола Шпорт також не пройшов тест на вміст алкоголю. Пояснив це тим, що не було усіх відповідних документів на прилад «Драгер» - сертифікату відповідності та свідоцтва про повірку засобу. 

Патрульні отримали факт відмови від проходження тесту, який, за словами правоохоронців, зафіксував і лікар. Далі поліцейські затримали чоловіка і відвезли його до Хмельницького відділу поліції.

При зупинці чоловік сказав, що він безробітний. На засідання він прийшов у формі. Був на службі.  

 
Вже перебуваючи на Пушкіна, 15, Микола Шпорт, як розповіли vsim.ua у патрульній поліції, згодився знову поїхати в лікарню і все-таки пройти тест. Та на годиннику, зі слів правоохоронців, було вже близько 4:30. А проводити тест вони можуть лише протягом перших двох годин після зупинки.
Відмова від проходження тесту стала приводом для поліцейських скласти адмінматеріали за частиною 1 статті 130 КУпАП. Їх направили до суду. Засідання по справі відбулося в грудні. Міськрайонний суд визнав винним Миколу Шпорта у правопорушенні, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (відмова від проходження огляду на стан сп’яніння).  

Він із вироком не погодився і подав апеляцію. Засідання по справі в Апеляційному суді Хмельницької області відбулося сьогодні, 14 лютого. Прийшов він сюди у формі підполковника прикордонної служби України. Хоча при затриманні сказав патрульним, що є безробітним. Як розповіли у поліції, якщо чоловіка визнають винним, то його можуть звільнити із місця роботи або понизити у званні. За словами патрульних, саме тому він оскаржив рішення.

Судове засідання продовжиться 28 лютого. Один із свідків не явився.
На засіданні в Апеляційному судді сьогодні допитали лише патрульного, який зупинив військового. Він виступає у якості свідка. Інспектор Володимир Погожевський розповів про усі вищезгадані деталі подій тієї ночі. Також на суді мали заслухати лікаря, який тоді чергував у наркодиспансері. Та він не з’явився. Ще одним доказом стане відео із нагрудних камер спостереження патрульних. Його суд перегляне на наступному засіданні. Відбудеться воно 28 лютого. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: Потерпілий у справі Дьяченка: «Коли мене били, я втратив свідомість»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ковальчук Лёша

    Це барига базарна ще та!! Перекуп хитрозадий !!Так тобі і треба !!
  • Борис

    дуже хочеться ознайомитись з вибаченням цих "писак" після позитивного рішення апеляції.

    Олег reply Борис

    не турбуйтеся

    Олег reply Олег

    якшо суд гуманний, то він обовязково вкаже, що той був бухий

    Сергій Якубенко reply Борис

    ротова порожнина не болить?

    Борис reply Сергій Якубенко

    нормально. поліцаї хоч проставились?
  • Ірина Волошина

    тут безробітний, тут прикордонник, але яке то має значення, відповідати перед законом всеодно мусить
  • За справедливість

    По перше процес був не за пяне водіння а за так звану "відмову" від проходження медогляду.

    По друге штраф 10200 не був сплачений оскільки рішення не суду першої інстанції не набуло законної сили.

    По третє пройти медогляд на місці не було можливості оскільки в патрульних не було з собою "Драгера" тому було прийнято рішення відбути в наркодиспансер де Прикордоник вимагав і наполягав на проходженні медогляду як це передбачає інструкція. Зокрема робити аналізи прибором який має відповідну метрологічну повірку і сертифікат відповідності. На що йому було безпідставно відмовлено, тому він запропонува здати аналіз крові - на що теж було відмовлено, застосовано спец засіб та не законно затримано до 7.00. І тільки після того він самостійно відбув в наркодиспансер та здав аналізи які показали нульовий вміст алкоголю.

    І саме головне інтирес в Вас так званої "незалежної" преси виник по проханню поліції на незаконні дії яких була подана скарга яка розглядається в судовому порядку.



    Дана ситуація до прикордонної служби ніякого відношення немає оскільки відбулася позаслужбовий час. Але наші "чесні" журналісти як завжди використовують гучні заголовки для підняття свого рейтингу

    Сергій Якубенко reply За справедливість

    але ж тебе судять і ти подав апеляції через свій страх звільнення. удачьки вояка

    Борис reply Сергій Якубенко

    і що,поліцаї черговий раз обіс...лись?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up