«Іди на передову»: подробиці скандалу між військовою та перевізником

«Іди на передову»: подробиці скандалу між військовою та перевізником
Фото Марини Березюк
  • Учасниця бойових дій придбала квиток у касі за пільговим посвідченням.

  • Перевізник через це влаштував скандал.

  • У військовій адміністрації пообіцяли розібратися.

На Хмельниччині у «пільговий» скандал потрапив приватний перевізник. Він обслуговує внутрішньообласний маршрут від Хмельницького до Кучманівки, який прямує через Красилів. Минулої суботи, 16 липня, він влаштував скандал військовій з Нацгвардії, яка їхала з пільговим квитком. Розповідаємо вам про це детальніше.

Марина Березюк працює пресофіцером військової частини Національної гвардії у Хмельницькому. У суботу, 16 липня, вона купила квиток до Красилова на автовокзалі №2 в обласному центрі. При цьому жінка скористалася посвідченням учасника бойових дій. З квитком Марина Березюк сіла в автобус та поїхала.

На кільцевій розв’язці водій автобуса почав збирати гроші за проїзд та перевіряти квитки.

Відео дня

— Побачивши мій квиток, запитав, що це таке. Я відповіла, що пільговий квиток, та показала посвідчення. Після чого той почав кричати, що нікого він задурно возити не буде і щоб я зверталася до міського голови Красилова та начальника автовокзалу, аби з ним уклали договір та відшкодовували йому витрати. «Вас дуже багато розвелося! На передову вас всіх треба!» — його слова. Ще кричав, що маю бути у військовій формі, а посвідчення офіцера та УБД ні про що йому не говорять, — написала Марина Березюк у своєму Facebook.

Коли військова приїхала у Красилів, зайшла до приміщення місцевого автовокзалу. Працівники нічого з приводу ситуації пояснити не змогли, а тільки зітнули плечима та сказали «Це з ним постоянно таке».

— Зате істота розперезалася і кричала, що жалійся хоч Папі римському, хоч в Євросоюз — ніхто мені нічого не зробить, кого хочу, того вожу. Або платіть повну ціну, або ніяких «убедешників» возити не буду! Репетував «іди на передову», «у військомат» і т. д. , «завтра поїдеш» і т. п., — написала військова у своїй публікації.

Представився чоловік як ФОП Дідик Вячеслав Володимирович. За словами Марини Березюк, такі ситуації з ним виникають неодноразово. Військова вирішила написати заяву до Красилівського відділу поліції, але коли прийшла, то з’ясувала, що правоохоронці вже почали перевірку на підставі посту у Facebook. Їй тільки запропонували написати пояснення, що вона й зробила.

Сьогодні, 18 липня, Марина Березюк написала звернення до управління інфраструктури Хмельницької обласної військової адміністрації. Саме це відомство розробляє внутрішньообласні автобусні маршрути та проводить конкурси перевізників за ними. Вже в адміністрації з'ясувалося, що перевізником насправді є ФОП Дідик Валентин Володимирович. Тобто водій назвав несправжнє ім’я.

Начальник відділу дорожнього господарства управління інфраструктури Світлана Непокритова розповіла, що договір з перевізником укладений у серпні 2018 року на п’ять років. За її словами, ним передбачене зобов’язання надавати в тому числі й пільгові перевезення.

Чиновниця пообіцяла перевірити інформацію, викладену у скарзі Марини Березюк. Зокрема, викликати перевізника для з’ясування всіх обставин:

— Будемо проводити роз’яснювальну роботу, будемо зв’язуватися з поліцією, з представниками Укртрансбезпеки для того, щоб нам спільно визначити, чи дійсно були такі факти, чи використовував він транспортний засіб, який зазначений був у розкладі руху, можливо, залучати свідків, — сказала Світлана Непокритова.

Пасажирам, які потрапили у таку ситуацію, вона порадила викликати поліцію, аби зафіксувати всі обставини та дати об’єктивну оцінку діям водія. Також Світлана Непокритова розповіла, що ситуація у сфері перевезень зараз досить напружена.

— Це пов’язано перш за все з тим, що водіїв мобілізовують, залучаються транспортні засоби перевізників до виконання таких завдань, і ще велика проблема в тому, що пальне є дуже високої вартості, у зв’язку з чим перевізники збільшують ціну на проїзд. І також з питань збільшення ціни на проїзд є скарги і, можливо, десь відсутність автобуса в рейсі, ми на кожну скаргу окремо реагуємо і працюємо з перевізниками.

Тим часом до самого перевізника прийшли активісти. Серед них був Дмитро Гуцалюк, відомий під псевдонімом «Kabash». На відео, яке він виклав у соцмережі, блогер кидає водію монети, супроводжуючи це нецензурною лексикою. Ролик доступний за посиланням.

За даними сервісу YouControl, ФОП Дідик Валентин Володимирович зареєстрований у Хмельницькому в січні 2012 року. Основним видом діяльності є пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення.

У реєстрі судових рішень є інформація про те, що перевізник судився з Хмельницьким обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, Хмельницькою обласною військовою адміністрацією та однією з військових частин з приводу мобілізованого мікроавтобуса. У позові він хотів призначити експертизу та встановити ринкову вартість транспортного засобу. 8 липня суд це звернення задовольнив, інших рішень за цією справою поки немає.

Читайте також: У Шепетівці перевізник-монополіст розірвав договори по всіх маршрутах

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Ira Levchuk

    В цій ситуації ніхто не згадав про людей, які користувалися цим єдиним автобусом, який зв‘язував їх з містом.Це жителі віддалених сіл Хмельницької області( Кучманівка, Ледянка, Федорівка тощо).Тепер цей автобус не їздить, можливо взагалі рейс закритий. Як тепер бути жителям цих сіл, чим добиратися у місто? Хто їх позбавив цього права та де шукати правди?
  • Алина Жданова

    НУ И МОРДА У ЭТОГО ВОДИТЕЛЯ НИМАЛО САМИМ МОЖНО ОКОПЫ РЫТЬ!!!
  • Олег Гладюк

    Пи...дити,тільки так!!! Транспорт на потреби ЗСУ,а його пи...дити.
  • Pavel Kondrashov

    Если бы не эти люди рисковавшие жизнью на передовой, то и этих барыжных извозчиков уже бы небыло.

keyboard_arrow_up