Індивідуальні номерні знаки: скільки це коштує і які замовляють хмельничани

Індивідуальні номерні знаки: скільки це коштує і які замовляють хмельничани
  • З початку цього року 273 водії на Хмельниччині оформили індивідуальні номерні знаки. 
  • Дізнавалися, скільки коштує ця послуга і які є обмеження для символів?

Жіночі імена, назва підприємства або ж автошколи. Такі номерні знаки на авто можна щоденно спостерігати на дорогах міста. Всі вони виготовляються за індивідуальним замовленням водія і називаються іменні. Розповідаємо, скільки коштує така послуга, як її оформити і які символи на номерах заборонені. 

Іменні знаки: що це таке?

Індивідуальні або іменні номери - це додаток до державного номерного знаку транспортного засобу. Його може замовити за бажанням будь-який водій. Мова йде не лише про автомобілі, а й мотоцикли. 

Загалом від початку 2023 року і станом на жовтень індивідуальні номерні знаки отримали 273 водії на Хмельниччині. Про це журналістці vsim.ua розповіла прес-секретар регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області Людмила Лужняк. За її словами, головна умова для цього - аби ваш індивідуальний номерний знак був єдиним в області. 

Відео дня

Варто також додати, що з іменним номерним знаком ви не можете перетнути кордон. Тобто, користуватись ними можна лише на території України. А для виїзду за кордон їх слід замінити на державні номери. 

За три символи - 300 гривень

Іменні номерні знаки за вашим індивідуальним замовленням можна обрати будь-які. Вони можуть містити від трьох до восьми символів, літер або цифр. 

“Богданка”, “Марічка”, “Юльчик”, - подібні іменні номерні знаки часто обирають жінки. Окрім цього, індивідуальні номери нерідко замовляють підприємства, установи чи автошколи з їх назвою. 

Наразі в Україні існують певні обмеження з початку повномасштабної війни. Індивідуальні номерні знаки забороняють символи дискредитуючого характеру - з буквою “V” і “Z”. Про це йдеться у відповідному законі, який ухвалила Верховна Рада 14 квітня 2022. 

Отож, скільки коштує оформлення іменних знаків?

300 грн — три символи (мінімальне замовлення);
90 грн — кожен наступний (до восьми символів);
500 грн — графічний елемент ;
252 грн — вартість спецпродукції (номерних знаків для авто);
112 грн 20 коп — вартість спецпродукції (номерних знаків для мотоцикла).

До прикладу, плануємо обрати індивідуальний номерний знак із назвою нашого видання. Обираємо “ВСІМКА” й можемо попередньо розрахувати, у скільки обійдеться саме лише виготовлення. Отож, наш номерний знак коштуватиме 570 гривень. 

Додамо також, що обов’язково після цього потрібно перереєструвати транспортний засіб. Вартість цих послуг зараз така:

Термін виготовлення індивідуальних номерних знаків займає 40 днів. 

Як замовити індивідуальні номери?

Замовити індивідуальні номери знаки можна у кілька способів. Наприклад, онлайн (через електронний кабінет) або ж безпосередньо у сервісному центрі, написавши заяву. 

Як це зробити онлайн?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач95

    Неправда!
    Дохера такі номера вартують❗

keyboard_arrow_up