Ще більше камер на екзаменах і нові маршрути: що змінилось для майбутніх водіїв

Ще більше камер на екзаменах і нові маршрути: що змінилось для майбутніх водіїв
  • У сервісних центрах МВС запустили новий проєкт. 
  • Все - для того, аби зробити складання іспитів зручним і прозорим. 
  • Розповідаємо детальніше про зміни. 

Щоденно у Хмельницькому з’являється все більше нових водіїв. Всі вони проходять навчання, а згодом складають іспити, аби отримати омріяне посвідчення. Іспити, як і раніше, складаються з теоретичної частини і практики. Однак наразі в сервісних центрах запровадили все для того, аби зробити складання іспитів більш прозорим. Що для цього зробили і які будуть зміни для майбутніх водіїв?

Без можливості списати

“Якщо ти знаєш, то складеш. Якщо не знаєш - тобі ніхто не допоможе”. З таким девізом у сервісних центрах МВС запустили пілотний проєкт. Він діятиме і на Хмельниччині. 

Нагадаємо, кожен майбутній водій по завершенню свого навчання складає іспити в територіальних сервісних центрах МВС. Мова йде про теоретичний екзамен і практичний іспит. Пілотний проєкт передбачає забезпечення прозорості видачі посвідчення водія. Окрім Хмельницького, він стартує ще в трьох регіонах. Отож, що ж зміниться?

Відео дня

Найперше, у класах для теоретичних іспитів тепер буде фіксація одразу на чотири відеокамери і мікрофон. А раніше була одна. Відтак в класі не буде так званих “сліпих зон”. Тобто, списати чи підказувати один одному буде неможливо. Про це розповідає начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик. 

Адміністратор сервісного центру Сергій Лях сьогодні, 21 вересня, саме приймає теоретичний іспит. За усім, що відбувається, стежить на екрані комп’ютера. Він каже, раніше в екзаменаційному класі була одна камера. Та навіть тоді жодних порушень в сервісному центрі не фіксували. Тепер, коли відеокамери чотири, можливості списати точно не буде. 

Теоретичний іспит триває 20 хвилин і складає стільки ж запитань. Допускається не більше двох помилок. Відповіли неправильно втретє - іспит не складений. Адміністратор додає, шо свідоцтво про закінчення автошколи дійсне рік. Тому протягом року можна приходити і перескладати теорію. Це можна робити раз на десять днів. 

На іспити можна записатись онлайн

Кандидатам також дали можливість записатись онлайн на складання теорії чи практичного іспиту. Зробити це можна за допомогою електронної черги. Тобто, хмельничани можуть обрати зручний для себе час, авто - сервісного центру або ж автошколи і прийти у визначений день. 

Додають, що для складання практичного іспиту надається необмежена кількість спроб. 

Для зручності також збільшили кількість терміналів iBox. Тепер їх два. 

Окрім цього, в рамках пілотного проєкту розширили автопарк і збільшили кількість екзаменаторів вдвічі. Зараз їх 8-9 у Хмельницькому і 7 - у Кам’янці-Подільському. 

Хмельничанка Ляна нині складає практичне заняття. До цього вона три місяці вчила теорію і успішно склала іспит. На практику записувалась онлайн. Мовляв, це дуже зручно і суттєво економить час.

До слова, маршрутів тепер стало більше. Їх збільшили до 11. Як пояснює адміністратор сервісного центру Олександр Нездоровін, з маршрутами можна ознайомитись прямо на сайті ГСЦ МВС. Відтак водії можуть краще підготуватись до практичного іспиту.

Хмельничанам можна скористатись сайтом сервісних центрів для запису на складання іспитів, так і для інших послуг. Мовляв, це зручніше й дозволяє уникнути черг. 

Читайте також:

У Кам’янці запрацювала автошкола для людей з інвалідністю: подробиці навчання

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • 007

    Накінець то в Мрео з'явилося своє авто шкода, а то раніше люди записувалися на практичний іспит, приходили на визначений час а автомобіля немає, казали так: рішай як хочеш і як вмієш ..
  • Тетяна Глушківська

    корупція там є,без грошей ніхто не здає,черги на запис живі по ночах дитина ходила записуватись,машини вбиті ото вам і пілотні проєкти!
  • ЧитачЧитачів

    Та хоч сто камер ставте. Хто проплатив кому треба і скільки треба - отримає права.

keyboard_arrow_up