Інспектори Укртрансбезпеки вимагали хабар: на Хмельниччині перевізник звів наклеп

Інспектори Укртрансбезпеки вимагали хабар: на Хмельниччині перевізник звів наклеп
Фото ілюстративне

Чоловік заявив, що в нього вимагали 5 тисяч гривень.

Інспектори Укртрансбезпеки зупинили фуру на території Хмельниччини — для перевірки документів. Після цього водій вантажівки зателефонував до поліції та повідомив, що правоохоронці під час перевірки вимагали в нього хабар — 5 тисяч гривень. Про це інформують в телеграм-каналі Укртрансбезпеки

Правоохоронці зазначають, що водій намагався звести наклеп на працівників ДСБТ. Бо ж він то повідомив про вимагання. Проте, не знав, що всі дії інспекторів під час спілкування із водіями фіксуються на бодікамери. Це, кажуть, стало для скаржника неприємним «сюрпризом».

— Під час розмови із начальником відділу нагляду (контролю) Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Олександром Гречаником водій був попереджений про відповідальність за надання неправдивої інформації і був змушений зізнатися у тому, що збрехав, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Отож, порушник відмовився від звинувачень інспектора одразу ж після попередження про відповідальність за наклеп. Прослухати розмову можна на відео:

 

Додамо, завідомо неправдиве повідомлення карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Загалом у 2022 році на лінію “102” надійшло три повідомлення про «вимагання хабаря» інспекторами. Укртрансбезпеки, але в ході перевірки жодне з них не знайшло свого підтвердження, додають правоохоронці. Нині ж усі повідомлення про порушення з боку працівників Служби ретельно перевіряються.

Також для оперативного зв’язку діє «УкртрансбезпекаБот». Він допомагає протидіяти порушенням у сфері автомобільних перевезень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • viktor

    Я вірю водіеві а не цим ханигам.Камера мае свойство в потрібний момент відключатися.
  • Олександр Лозяний

    Бувае перебування кули летять. 🤣🤣

keyboard_arrow_up