Майдан Незалежності перетворили на парковку. Поліція не реагує

Майдан Незалежності перетворили на парковку. Поліція не реагує
  • Десятки авто залишили там, де це робити заборонено.
  • Журналісти vsim.ua викликали патрульних і поспілкувалися з водіями.
  • Поліція не приїхала, а порушники пояснили чому так вчинили.

Через майдан Незалежності щодня проходять сотні хмельничан. Площа є пішохідною зоною. Проїзд автомобілів чи їхнє паркування тут заборонені. Про це говорять відповідні дорожні знаки, які розміщенні по обидві сторони площі - від міської ради по Гагаріна і господарського суду по Володимирській.

Дану заборону сьогодні, 12 лютого, проігнорували десятки автомобілістів. Вони заїхали на площу і влаштували тут парковку. Дане порушення журналісти vsim.ua випадково помітили через камери сервісу glazok.km.ua

Відео дня

Спочатку ми звернулися в прес-службу управління патрульної поліції у Хмельницькій області. Уточнили, чи нічого не змінилося в правилах дорожнього руху щодо майдану Незалежності й запитали, чи не повідомляли правоохоронців про проведення якихось заходів на площі. Нам повідомили, що ніяких відповідних повідомлень вони не отримували. Також сказали, що дані автомобілі припарковані із порушенням ПДР.

Після цього ми звернулися на “102”. Повідомили про порушення й самі вирушили на майдан Незалежності. Мета - подивитися як патрульні будуть працювати і що будуть робити із порушниками. Дзвінок на “102” ми зробили об 11:40. А вже об 11:49 нам перетелефонували патрульні й уточнили, чи є ще припарковані автомобілі й, цитуємо “може це на бляхах з прапорцями”.

Але це була не чергова акція “євробляхарів”. Просто майдан Незалежності перетворили у парковку. Чому так? Відповідь практично в усіх водіїв, з якими нам вдалося поспілкуватися, одна: “Немає де поставити”. Дійсно, практично усі визначені місця для парковки навколо майдану були зайняті. 

Та все ж паркування на пішоходному майдані - не вихід із ситуації. Принаймні, поки це заборонено ПДР. Тому, спілкуючись паралельно із водіями, які або їхали або приїжджали на площу, ми чекали на патрульну поліцію.

Не приїхав екіпаж ні через 20 хвилин, ні через 40. Не було патрульних і через годину. За цей час близько десяти автомобілів поїхали з майдану, а їхні місця зайняли інші. Не було поліцейських і о 13:21. коли журналісти vsim.ua на офісі вже відігрівалися після години очікування на вітряному майдані. 

Проблема недостатньої кількості місць для паркування у Хмельницькому існує давно. Як її можна вирішити та що планує місцева влада? Читайте згодом на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Ирина Рогальская

    Таке відчуття що коментарі пишуть люди в яких машин взагалі немає і в їхніх родичів також. Ну чим там мішають припарковані машини ( за винятком  електро заправки)
  • Сіма

    Замість парковок і тротуарів свободівці будують велодоріжки для неіснуючих велосипедістів або якщо і існують, то максимум 2-5 велосипедиста за день проїде по тій велодоріжці.
  • Валя Похозей

    Це жахливо немає нормального проходу по тротуарах ,кругом одні машини

    Сіма reply Валя Похозей

    А якби дозволили масово безкоштовно ввозити євромотлох, то взагалі б було б не пройти. Головне, що всі скаржаться, як пггано їм живеться, грошей немає платити за комунальні і т.д., всього хочуть на халяву, а автомобілів немає де припаркувати. І могло бути ще більше, якби дозволили чергову халяву від держави.

    Sidorcuk Masa reply Сіма

    Ты непонимаеш)) Ето те автомобили, тот евромотлах, что обласна рада протянулась по списках, как дарование, ГУМАНИТАРНАЯ помощь от жителя Германией Чтобы не платить растаможку тысячи долларов )))

    Sidorcuk Masa reply Сіма

    Ты непонимаеш)) Ето те автомобили, тот евромотлах, что обласна рада протянулась по списках, как дарование, ГУМАНИТАРНАЯ помощь от жителя Германией Чтобы не платить растаможку тысячи долларов )))
  • Inna Chernetska

    Така ж ситуація біля Академіі Прикордоних Військ- на тротуарах припарковані автомобілі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up