Минулої доби 9 авто застрягли у снігових завалах. Яка ситуація на дорогах Хмельниччини?

Минулої доби 9 авто застрягли у снігових завалах. Яка ситуація на дорогах Хмельниччини?
Скрін з відео ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Зі снігових заметів витягали автобуси та автівки, у яких було 18 людей.

Минулої доби в області все ще продовжувала вирувати негода. Не вщухали снігопади, а на дорогах була ожеледь. Тож не обійшлося без дорожньо-транспортних пригод. Автівки застягали в снігових заметах. Одразу про чотири аварії розповіли в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Так, близько опівдня біля села Черепова Хмельницької тергромади попав у сніговий завал автомобіль “Suzuki Vitara”. Водій не зміг самостійно виїхати із замету. Його відбуксирували на дорогу надзвичайники селища Чорний Острів. Поблизу Черепової та села Педоси застряг ще один автомобіль та автобус.

Вже за кілька годин схоже сповіщення отримали рятувальники селища Війтівці. Легковик “Opel Astra” загруз в снігу на в’їзді в село Брунівка. Водій покликав на допомогу. На момент ДТП в автівці були дві людини. Надзвичайники відбуксирували авто на проїжджу частину.

Відео дня

А от поблизу села Колки Теофіпольської громади в сніговій пастці застрягли відразу чотири легкових автомобілі. У них було сім людей. Також біля села Караїна застряг автобус, у якому було шість людей, з яких четверо дітей дошкільного віку.

Цієї ж ночі на автошляхах державного значення регіону перебувало 43 механізми. За минулу добу на дороги витратили 972 тонни протиожеледних сумішей. В Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області зазначають, що ускладнень чи обмежень у русі немає. 

— Подекуди по мережі наявні незначні перемети проїзної частини, над ліквідацією яких продовжують працювати підрядні шляхові організації. Цілодобово здійснюється патрульне спостереження, за потреби - обробка покриття, — йдеться в повідомленні. 

Водіїв просять бути уважними та обережними, пересуваючись автошляхами області, не виконувати ризикованих маневрів та перевіряти свої транспортні засоби на готовність до зимової експлуатації. Також чітко дотримуватись ПДР, зокрема швидкісних режимів, інтервалу та дистанції, що дозволить уникнути ускладнень у русі транспорту та не допустити виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Пішоходів просять використовувати світловідбиваючі елементи у темну пору доби. Це зменшить шанс опинитися під колесами автомобіля. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up