«На Донбасі до нас краще ставляться, ніж в Хмельницькому», - учасниця АТО про відмову пільгового проїзду

«На Донбасі до нас краще ставляться, ніж в Хмельницькому», - учасниця АТО про відмову пільгового проїзду
  • Олена з позивним «Солдат Джейн» їхала з Києва до Хмельницького
  • Пред’явила у маршрутці посвідчення, але водій навіть не став дивитись
  • Коли перевізника стали перевіряти, то виявилось, що той нелегал.

 

Хмельничанка Олена – учасниця бойових дій. На війні уже два роки, за цей час лише двічі була у відпустці. Доводиться часто їздити автобусами і не завжди за пільгами. Журналістам vsim.ua розповіла, що має проблеми лише з хмельницькими перевізниками. Водії так і кажуть – «ми таких не возимо». За два роки подібних випадків пригадує близько десяти. Так трапилось і вчора, 23 січня.

«Ні один наш перевізник не возить убдшників»

- Зараз я знаходжусь у відпустці. З Києва поверталась до Хмельницького. Сіла у приватний автобус. Я маю право на пільговий проїзд. Водій мені відмовив. Сказав, що по УБД вони не возять. Що я мала робити – заплатила гроші і поїхала. Мені потрібно було додому, - розповідає військова з позивним «Солдат Джейн».

Вже в дорозі атошниця подзвонила знайомим хмельницьким активістам. Ті, в свою чергу, повідомили про факт порушення в управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області. Олена додає, що це не одиничний випадок. Її військова частина знаходиться у Рівному. Каже, там проблем не виникає. 

- Я вже два роки на війні. Стикалась з цим дуже багато разів. Не один хмельницький перевізник, який їздить в інші міста, не бере убдшників. Навіть коли береш квиток, платиться лише касовий збір. Вони навіть з цим квитком виганяють з автобуса і кажуть, що ви мало заплатили. Я говорила, що в мене є посвідчення і я маю право на пільги. На що мені казали – де ти взяла це УБД? У Рівному не так. Якщо вони тебе побачили у формі, то навіть місцем поступаються. Мабуть, на Донбасі до нас краще ставляться, ніж в Хмельницькому. Тут ми нікому не потрібні,  - скаржиться військова. 

Відео дня

Водій не мав права на перевезення

За прикрий випадок взялись місцеві громадські активісти. Поки автобус віз Олену до Хмельницького, тут на водія вже чекали. Активіст Міжнародної поліцейської автокорпорації України Іван Олешко розповідає журналістам vsim.ua, що одразу після дзвінка від Олени повідомив про факт в Укртрансбезпеку. Мовляв, потрібно було зафіксували порушення і перевірити водія. 

З місця події. На водія складають протокол. Олена на фото ліворуч- Ми повідомили, що  даний момент є таке порушення в міжміських перевезеннях. Розповіли все – що військова є учасником бойових дій і мала право на пільговий проїзд  і про те, що їй відмовили. Укртрансбезпека почала перевіряти документи і під час цього виявилось, що водій не має всіх необхідних документів на перевезення. Бус навіть не належав підприємству, яке здійснює цей маршрут, - каже Іван Олешко. 
Водію «пробачили» порушення по пільговому проїзду. Натомість може заплатити штраф за те, що перевозив пасажирів без необхідної ліцензії і дозвільних документів. За це передбачена адміністративна відповідальність – від 17 до 34 тисяч гривень штрафу. Однак остаточне рішення винесе суд. 

Активісти радять усім, хто був у подібній ситуації, звертатись до Хмельницького обласного управління Укртрансбезпеки за телефоном (0382) 65 27 10 (з 9.00 до 18.00 в робочі дні).

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Frank Walter

    Добикувався,придурок....військова-молодець,тільки так можна щось змінити
  • нашатырь

    Ця влада зробила так, щоб люди били обличчя один одному, аби їх не чіпали. Водій маршрутки чи то власник своїм дітям скажуть щоб зачекали з пів року доки за хабар повернуть відшкодування за перевезення пільговиків.

    Frank Walter reply нашатырь

    кілька разів був свідком,що при напівпустому салоні УБДшника не бере,він краще провезе повітря,але,бл..,людину у формі не візьме...таких чмирів треба тільки гупати

    Oleg Ivanishin reply Frank Walter

    підтримую

    Oleg Ivanishin reply Oleg Ivanishin

    Вже не знають, на чому заробити. Жмотяри

    Oleg Ivanishin reply Oleg Ivanishin

    Ще й жінка...Хай самі їдуть в АТО, там від їхньої дєрзості більше користі буде

    Ліна Гуменна reply нашатырь

    хабар за то, що возив людей без документів. От не приведи Боже, по дорозі аварія, постраждали люди в цій маршрутці. Що робити? Як покарати цього водія, якщо він виходить ніхто, "лєвий мужик?

    Сергій Якубенко reply Ліна Гуменна

    коли почнуть давати нормальні штрафи отаким лєвим людям і зроблять людські умови для офіційних перевізників, тоді й зникнуть отакі ситуації і проблєми

    myname reply Сергій Якубенко

    Серьога, біда не в тому, що штрафи ненормальні. А біда, що законів і правил ніхто не виконує.

    Мастер Автополив reply Сергій Якубенко

    Это значит НИКОГДА! Прожил все 26 лет становления независимости в сознательном возрасте. Уже хорошо не будет никогда, оно уже все было :)
  • Сергій Якубенко

    от тобі і набарижив. Хотів здерти УБДшника за проїзд, а заплатить штраф. Буде урок недолюдям!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій врізався в дерево 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up