На Хмельниччині водій хотів обманути суд: його все ж покарали

На Хмельниччині водій хотів обманути суд: його все ж покарали
Фото: Хмельницький апеляційний суд
  • Чоловік вигадав історію, щоб уникнути відповідальності за порушення ПДР.
  • Проте з'явились відеодокази, які спростували слова водія.

Патрульні зупинили чоловіка та склали адміністративний протокол про нетверезе кермування, але під час судового розгляду справи водій почав розповідати іншу історію. За словами керманича, двигун був увімкнений, щоб працював обігрів, а фари горіли – щоб авто було видно. Про це повідомляє Хмельницький апеляційний суд. 

Патрульні зупинили водія «Ауді» на початку лютого цього року в селі Коржівка Хмельницького району. правоохоронці провели перевірку на тверезість. «Драгер» показав 0,74  проміле.

Як зазначають у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду, під час судового розгляду справи 21-річний житель Хмельницького районуводій заперечував, що кермував автівкою. За його словами, на момент приїзду правоохоронців справді був увімкнений двигун, але для того, щоб працював обігрів і горіли фари. Чоловік пояснював, що мав завезти двох знайомих додому, але на їхнє прохання випив пива. Тому просто сидів на місці водія і чекав, що приїде товариш, котрий замінить його за кермом.

Відео дня

Проте пояснення водія не збігається із відеозаписом з нагрудної камери поліцейського. На ньому зафіксовано зустрічний рух легковика. Поліція застосувала проблискові маячки та зупинилася. На проїжджій частині, не вимикаючи мотор і фари, зупинився і водій «Ауді». Під час розмови з патрульними чоловік зізнався, що випив пива, погодився пройти тест і не заперечував його результат.

Оцінивши усі докази у справі, суд довів вину чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення - оштрафував його на 17 тисяч гривень та на 1 рік позбавив права кермування. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up