На хмельницьких дорогах з'явились оглядові дзеркала

На хмельницьких дорогах з'явились оглядові дзеркала
  • Спеціальні дзеркала встановили вже на 4 вулицях міста. 
  • Перевагу надали вулицям в Гречанах на Південному Заході. 
  • Вони обійшлися міському бюджету в 31 тисячу гривень. 
  • Сфери мають допомагати водіям орієнтуватися на поворотах та перехрестях.

На вулицях Хмельницького почали встановлювати спеціальні сферичні дзеркала. Вони мають полегшити роботу водієві та зорієнтувати їх на складних поворотах чи перехрестях. 

Поки дзеркал встановили всього 5. Два з них розмістили на вулиці Вокзальній, ще три - на Хотовицького, Депутатській та Парковій. У прес-службі мерії vsim.ua розповіли, що вартість одного такого дзеркала з монтажем становить 6270 гривень. Начальник управління ЖКГ Василь Новачок пояснив, що саме дзеркало обходиться в 5200 гривень. Але стійка до нього та монтаж тягне ще на 1070 гривень. Тож за встановлення 5 дзеркал з міського бюджету витратили 31 тисячу 370 гривень. 

Відео дня

У патрульній поліції зазначають, що такі сферичні дзеркала є надзвичайно корисними саме для водіїв. 

- Вони встановлюються на закритих перехрестях чи поворотах, - пояснює речник управління патрульної поліції Роман Мартинюк. - Там водій часто взагалі не бачить, що відбувається на дорозі. Він має зупинитися взагалі і по трохи висовуватися. А якщо подивитися в дзеркало, то в ньому відбивається саме авто чи фари в темну пору доби. І водій вже знає виїжджати йому на дорогу чи зачекати. Такі дзеркала в інших містах вже давно почали встановлювати. І вони показали свою функціональність. 

В поліції повідомляють. що сферичні дзеркала є незамінні в місцях скупчення зелених насаджень або на крутих поворотах в 70-90 градусів. Адже саме там найбільша ймовірність не побачити авто, що рухається з іншої сторони. Дзеркало огляду, насамперед, розраховане на водіїв, але ним можуть скористатися й пішоходи. 

- Наразі ми вивчаємо потребу в таких дзеркалах на інших вулицях міста, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Плануємо продовжити їх встановлення заради безпеки водіїв. Чекаємо пропозицій і від хмельничан.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up