На маршрут №2 виїхали нові автобуси. Як вони виглядають всередині (ФОТО, ВІДЕО)

На маршрут №2 виїхали нові автобуси. Як вони виглядають всередині (ФОТО, ВІДЕО)
  • Великогабаритні автобуси «Scania» вже їздять Хмельницьким.

  • Ми проїхалися ними та розкажемо, як новий транспорт виглядає.

Автобусний маршрут №2 «Ракове — Гречани» тепер обслуговує новий перевізник. Сьогодні, 10 грудня, нові автобуси приватного підприємства «Автогаз-захід» виїхали на маршрут та вже возять хмельничан. Ми проїхалися новими автобусами та розповімо, як вони виглядають.

На маршрут вийшли п’ять автобусів, які працюють на природному газі. Весь транспорт шведського виробника «Scania». Такі дані вказано на сайті міськради. Зовні більша частина автобусів пофарбована у червоний колір. Зсередини усе переважно сірого кольору. Поручні пофарбовані у жовтий, а на сидіннях тканина бордового кольору з візерунками.

Автобуси мають низьку підлогу, а двері відчиняються назовні та розсуваються в різні боки. При вході є пандуси. Загалом облаштування автобусів схоже на облаштування нових тролейбусів. Майданчик біля середніх дверей такий же великий, як і в нових тролейбусах «Богдан», які Хмельницький отримав у вересні цього року.

Відео дня

Зовні та зсередини є табло, яке показує маршрут транспорту. У салоні є дзеркала огляду біля середніх та задніх дверей, кнопки «STOP» та молотки та вибивання скла в разі аварії. На горизонтальних поручнях є петлі, щоб триматися під час руху.

Журналіст vsim.ua проїхався у автобусі близько 16 години. В цей час пасажирів було небагато. Гроші за проїзд збирає кондуктор. Кожному пасажиру він видавав квитки. Сидіння розташовані на різних рівнях — частина на рівні підлоги, частина — на підвищеннях. Сидіти на них зручно.

Нагадаємо, що ми вже перевірили новий автобусний маршрут №3, який працює від сьогодні, 10 грудня. Читайте про це у матеріалі «Ми перевірили: як у Хмельницькому працює новий маршрут №3 „Озерна — Філармонія“».

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (104)
  • Elena Bezpyatchuk

    Чудово! Як щодо маршрут 24?
  • Катя

    Можна ще один маршрут добавити добавити Дубого-Ракове

    Vitalii reply Катя

    Так буде ж маршрут Ракове-Дубово-Катіон (нові тролейбуси з автономним ходом, маршрут 4)
    Вже, надіюся через декілька днів
  • Светка Ващук

    Чому всі дивуються новим автобусам? Які по факту не дуже й комфортні?)

    В нашому місті давно курсують великогабаритні автобуси, по маршрутах 21,22,51 які обслуговує ФОП Мішин вже більше 15 років і на мою думку, вони набагато кращі по характеристикам, комфортніші та зручніші для пасажирів.

    Володимир Пухкий reply Светка Ващук

    Ми маємо навпаки радіти тому, що є розвиток пасажирських перевезень у Хмельницькому! Мені все рівно який перевізник оновлює пасажирський транспорт у місті! Чи це Мішин, чи це Електротранс, чи це новий перевізник! Я хочу їздити на сучасному, комфортабельному, транспорті і не проти, щоб він був екологічно чисти по викидам!
    Взагалі, було б добре, щоб міська влада закупила і спецтранспорт на природному газі (сміттєвози, соціальний транспорт тощо), з метою покращення екологічної ситуації у нашому місті, хоча, у порівнянні з Києвом, у нас і так чисте повітря!

    Володимир Пухкий reply Светка Ващук

    Ні, ми говорили на одну й ту саму тему, просто вам сказати більше нічого!

    Светка Ващук reply Светка Ващук

    Володимир Пухкий ми з вами про різне говоримо.

    Кожен користується тим транспортом, яким зручно в першу чергу.

    Володимир Пухкий reply Светка Ващук

    Покажіть мені хоч один автобус на дизелі, що відповідає Євро-5 та їздить у Хмельницькому?
    Хіба що деякі Спрінтери, якщо ще з них не зробили Євро-2! Та і автобусами їх важко назвати!
    Для міста автобуси на маршруті #2 - це дійсно фурор! І не тільки тому, що вони працюють на природному газу і є екологічним транспортом, а й тому, що це серйозне оновлення автобусного парку у місті більш новими автобусами від приватного перевізника!
    Ваші маршрути, 21,22,51, протягом усього часу оновлювалися лише автобусами з минулого століття, 90-х років, а тут у місті з'являються сучасні автобуси, яким і 10 років немає!
    Так що наші мешканці дуже задоволенні автобусами на маршруті #2 і очікують, що перевізник закупить і виставить такого класу автобуси на нові маршрути нашого міста!

    Светка Ващук reply Светка Ващук

    Володимир Пухкий користуюсь цим транспортом кожен день. На маршруті є різні автобуси, від низькопідлогових до пару сходинок.

    Різниця в тому, що вони є, і повернутись 15 років назад ніхто не дивувався тому, що є такі автобуси. А зараз в еру технологій-дивуються, що в нашому місті з‘явились автобуси на газу!)

    І якщо ви незнаєте, то Євро5 це не тільки автобуси на газу, а й дизель в тому числі.

    Андрій reply Светка Ващук

    Жінка Мішина?)
  • Катерина Савицька

    Гарні тролейбуси.
    Чекаємо на вихід тролейбусу-4
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up