На проспекті Миру з'явився пішохідний перехід з "острівцем безпеки" за 250 тисяч гривень

На проспекті Миру з'явився пішохідний перехід з "острівцем безпеки" за 250 тисяч гривень
  • Аби зменшити аварійність на дорогах, в місті ставлять нові світлофори.
  • Вже облаштували так званий “острівець безпеки” і поставили регулятор руху на проспекті Миру.
  • Ще один світлофорний об’єкт має з’явитися за кілька днів на Ружичній. 

У Хмельницькому цього року має з’явитись 12 нових світлофорів. На них запланували майже 4 мільйони гривень з міського бюджету. Двоє з них нещодавно запрацювали на проспекті Миру та в мікрорайоні Ружична. 

Новий світлофор має кнопку виклику. Нею можна ввімкнути зелене світло

Один з регуляторів руху вже пропускає пішоходів біля гімназії № 2 на проспекті Миру. На світлофорі є кнопка, яка дозволяє швидше ввімкнути зелене світло. Має новий регулятор руху і звуковий супровід та відлік часу. Окрім цього, комунальники оновили “зебру” та встановили так званий “острівець безпеки” посередині дороги. На встановлення такого світлофора з міського бюджету дали 250 тисяч гривень.

Посередині дороги комунальники облаштували "острівець безпеки"

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Ще один світлофорний об’єкт з’явився на перехресті Кам’янецької та Глушенкова. Там вже поставили два світлофори та намалювали нові “зебри”. Зараз комунальники встановлюють дорожні знаки, а також облаштовують тротуар неподалік світлофорів. На цей об’єкт міська рада дала 500 тисяч гривень.

На Ружичній тільки поставили світлофор і намалювали "зебру"

- На Ружичній, наприклад, дуже часто відбуваються аварії, тому для більшої безпеки самих водіїв та пішоходів там за декілька днів будуть світлофори, дорожні знаки, світлодіодна підсвітка та інші пішохідні об’єкти, - розповідає начальник відділу безпеки дорожнього руху УЖКГ Хмельницької міськради Олександр Ковальчук.

Неподалік світлофору роблять тротуар. Раніше там була болотяна стежка

Підготувала Крістіна Христофорова

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • me gogo

    Сьогодні зранку біля 9.10 год., спостерігалась картина. На регульованому пішохідному переході, за 250тис., пенсірнерка натиснула кнопку, водії почали зупинятись, ... зупининиль, але агресія їхня наростала і вже на світлофорі біля Медтехніки, всі троє: водій одного буса, другий бус і ще фольксваген, тобто всі три авто проїхали на червоний світлофор, хто переходив там дорогу, десь біля 10 чоловік, всі є свідками і бачили цю картину.

    Такі реалії...

    Чому так???

    Коли буде порядок???

    Хто має його навести???

    Питання відкрите...
  • Сергей Качуринский

    Абсолютно підтримую коментарі вище! Є більш важливіші містя де аварійна ситуація і немає світлофору, а тут за кілька метрів регульоване перехрестя ще й острівець беспеки...
  • me gogo

    На проспекті Миру з'явився пішохідний перехід з "острівцем безпеки" за 250 тисяч гривень......

    Потрібно було би ширше поставити ДАНИЙ СВІТЛОФОР, що би забезпечило регулювання руху на перехресті (виїзд з провулку 2-й Мирний та від 2-ї гімназії в напрямку НАПРАВО  та НАЛІВО. А так не зовсім доцільним є даний регулятор руху, так, як за 100м знаходиться перехрестя МЕДТЕХНІКА і всі ідуть туди, що би перейти на інший бік.

    ОТЖЕ, 250 ТИС. ВІДМИЛИ!!!



    В ПЕТИЦІЯХ ЛЮДИ ПРОСЯТЬ... ВСТАНОВИТИ  світлофор на Проспекті Миру, при виїзді від будинків Проспект Миру, 92, Проспект Миру, 94/1б, Проспект Миру, 90/1 (з внутрішнього двору) та між кафе «Марися», що забезпечить безпечний виїзд автомобілями та безпечний пішохідний перехід на другу

    сторону вулиці Проспекту Миру до зупинки «за вимогою», що через дорогу та до Дендропарку, то на це влада не дивиться " ОЧІ ЗАКРИТІ".......
  • Андрій Бай

    на Ружичці давно наболіла тема
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up