На провулку Болотному кладуть новий асфальт. Мешканці вимагають зробити тротуар

На провулку Болотному кладуть новий асфальт. Мешканці вимагають зробити тротуар
  • З міського бюджету виділили майже мільйон гривень на будівництво дороги по провулку Болотному. Роботи виконує ТОВ “Будмаксплюс”.
  • Підрядники до кінця жовтня мають постелити новий асфальт.

  • Але ремонтом задоволені не всі мешканці вулиці. Частина людей скаржиться, що будівельники не збираються облаштовувати тротуар.

Провулок Болотний знаходиться неподалік залізничного переїзду по вулиці Франка. Щодня мешканці приналежних будинків чують стукіт десятків потягів. До шуму та трясовини в будинках вони вже звикли. А ось звикнути до бездоріжжя та суцільного місива, яке тут постійно утворюється після проливних дощів, ніяк не можуть. Траплялося, що навіть швидка під’їхати до будинку за викликом не могла, медикам доводилося долати перешкоди у вигляді болота самостійно. За словами мешканців, навесні та восени без високих чобіт тут не обійтися.

- Було таке, що йду на роботу, одягаю чоботи, перейшла цю ділянку, скинула, поклала в торбу і її під кущем залишила, тоді туфлі лакові на підборах одягла і пішла собі далі. Назад те саме, чоботи одягнула і пливеш додому, - розповідає бабуся Надія.

Відео дня

Дорогу роблять, а тротуарів немає

Таке бездоріжжя старожили цього провулку пам’ятають ще з дитинства. Та за останні кілька днів вузенька дорога вглиб вулиці значно пожвавішала. Завезли кілька машин з щебнем, почали розчищати густі зарослі навпроти хатин, туди-сюди бігають робітники з робочими інструментами, збираються стелити асфальт.

Зранку, 19 жовтня, проконтролювати ведення робіт приїжджав начальник управління ЖКГ Василь Новачок. Саме його візит у місцевих жителів і викликав бурю емоцій. Хтось дякував та дивувався тому, що нарешті, за довгі роки, хоч на старість зможуть ходити нормальною дорогою.

- Я вже 60 років живу в цьому районі. І весь час наш провулок оминали увагою, за будь-якої влади. А зараз вже кілька днів хлопці працюють. Вчора землю вивозили, тут такі насипи були. Трактор грузив, а машини вивозили. Я цілий день вдома, в мене все перед очима, хлопці працюють. Нам розказували, що буде такий бетонний наклон до обочини, щоб вода стікала, бо як сильний дощ вся вода стоїть. Під дворами щебінь. Я ще не знаю, як то воно буде виглядати, але вже добре, що дорога буде, - говорить пані Тетяна.

Частина мешканців Болотного провулку незадоволені тим, як ремонтують їхню вулицю. Кажуть, комунальники навіть не поцікавились їхньою думкою. Жителі скаржаться, що підрядники лише мають постелити новий асфальт, а тротуарів робити не збираються.

- Коли розробляли цей проект нас ніхто не запитував. Дорога тут вузька, якщо машина їде і дитина йде, то їй ніде діватися. Сказали нам, що постелять три метри асфальту, а біля самих будинків зроблять вузеньку вуличку зі щебню, а навіщо вона нам тут, вода буде стікати і підмивати той асфальт. Ми просимо, щоб вони і ті півметра засипали асфальтом, щоб був нормальний тротуар і дорога. Бо ви знаєте, що при перемерзанні вода розширюється, якщо вона потрапить під асфальт, то вся дорога піде насмарку, - скаржиться журналістам vsim.ua мешканець провулку Олександр.

Що говорять чиновники

За поясненнями журналісти vsim.ua звернулися до управління ЖКГ. Нам показали проект, за яким і прокладають асфальт на Болотному провулку. Кажуть, згідно будівельних норм тротуар там не передбачається.  

- Проект розроблявся згідно Державних будівельних норм, там дорога всього три метра, який там ще може бути тротуар. Саме це я і пояснив одному з мешканців, проблеми і конфлікту в цьому питанні взагалі немає. Гроші виділені, роботи йдуть. Через пару тижнів, може й раніше, там уже буде хороша дорога, - пояснив Василь Новачок.

На проект дороги протяжністю 253 погонні метри з міського бюджету виділили майже мільйон гривень. Підряд на роботи отримало ТОВ “Будмаксплюс”. Крім асфальтового покриття планують викласти плиткою два підйоми до вулиці Толстого. Як пояснили в проектному відділі ЖКГ, сходи там необхідні для того, щоб люди мали прямий вихід до залізничної колії, а не обходили кілька кварталів. Передбачені заїзди до дворів, також робітники мають закласти в кінці вулиці трубу для стоку води.

Як просуваються дорожні роботи

Журналісти vsim.ua прогулялися провулком та зустріли бригаду робітників. Вони саме розчистили протилежний від дворів бік обочини та зібралися на обід. Чоловіки представляють ТОВ “Будмаксплюс”, організацію, яка виграла тендер на будівництво цієї дороги. Бригада не велика, всього шість робітників. Працюють вони тут з 18 жовтня. За два дні роботи вже встигли повністю розчистити та кілька разів прогорнути дорогу. Завезли необхідні матеріали. Класти асфальт планують за кілька днів. Нам пояснили, що при гарній погоді за тиждень весь провулок заасфальтують повністю.

- Працюємо другий день тільки. Спершу технікою розчистили, вчора 15 машин сміття вивезли, сьогодні вже почали засипати щебнем. Якщо встигнемо, то вже в понеділок-вівторок будемо катати асфальт. За проектом - ширина дороги має бути три метри. Люди говорять до забору, але в нас цього немає по плану. Загалом вся дорога буде 4 метра: 3 - асфальт, півметра злив до обочини буде йти, щоб там вода стікала, і ще пів метра - щебінь - біля самих дворів. Якщо буде все добре з погодою, то до кінця тижня тут вже буде асфальт, - розповідає старший прораб Вардан.

Завершити ремонт Болотного провулку планують до кінця жовтня.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up