На відремонтованому за 12 мільйонів мосту з’явилися тріщини. Що кажуть комунальники

На відремонтованому за 12 мільйонів мосту з’явилися тріщини. Що кажуть комунальники
  • Хмельничанин Вадим звернув увагу на тріщини та пошкоджену трубу.

  • В управління ЖКГ кажуть, що тріщини не становлять загрози.

У Хмельницькому налічується близько десятка мостів. Найстарішим із них той, що розташований на Старокостянтинівському шосе. Три роки тому його капітально ремонтували, витративши на це майже 12 мільйонів гривень. Кілька днів тому, 11 вересня, користувач Facebook Вадим Плюта звернув увагу на тріщини та пошкоджену трубу на мосту. Свій пост проілюстрував фотографіями.

Ми побували біля мосту та подивилися, як він виглядає. Там дійсно є тріщини скраю мосту вище опор. Крім того, вздовж мосту пролягає труба, яка є пошкодженою. Місцями вона деформована, місцями у неї немає окремих фрагментів. У трубі можна побачити кабелі.

Ми запитали у начальника управління ЖКГ міськради Василя Новачка, чому на мосту є тріщини. Він розповів, що вони є проміжком між двома конструкціями — самим мостом та містками, що призначені для прокладання комунікацій.

Відео дня

— Ті містки є окремо стоячі до моста, тому вони можуть давати тріщини. Жодного впливу на сам міст, на несучість моста вони не несуть. Вони окремо стоячі конструкції, які стоять, не ламаються і не падають. Але оскільки дві окремо стоячих конструкції під час вібрації по-різному отримують навантаження, відповідно, вони і тріскаються. Та тріщина була завжди. Але коли робили міст, її заштукатурили спеціальними шпаклівками, якими покривали всі бетонні конструкції. Пройшов час і вони трішки тріснули, але будь-якої небезпеки там немає і бути не може, — сказав Василь Новачок.

Чому на мосту є пошкоджена труба, Василь Новачок відповісти не зміг. Тому ми звернулися до комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. Головний інженер Володимир Шваєнко розповів журналістам vsim.ua, що труба не належить до проїжджої частини та самого мосту. Ймовірно, там прокладені кабелі зв’язку:

— Ми передали цю інформацію на управління екології та контролю за благоустроєм. А ремонтувати цю трубу безпосередньо будуть власники мереж, тобто кабелів цих. Чиї це кабелі, я не готовий сказати, — розповів головний інженер підприємства Володимир Шваєнко.

Міст на Старокостянтинівському шосе є найстарішим у Хмельницькому. Він збудований 1944 року. До 2017 року капітальний ремонт моста не проводили жодного разу. Через це його стан був аварійним. Аби провести капітальний ремонт мосту, 2017 року оголосили тендер, який виграло ТОВ «Західтрансбуд». Міст перекрили у серпні 2017 року на понад чотири місяці. Коли рух відкрили, будівельники продовжили роботу під мостом. Роботи завершили на початку 2019 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (100)
  • Геннадій Вальчевський

    Так Андрій чи Вадим? В заголовку - хмельничанин Андрій, в тексті - Вадим Плюта
  • Геннадій Вальчевський

    Посмотрел профили тех, кто против Симчишина. Странички у 90% пустые. Боты. На кого работают? Не на ту ли, которая не знает что за опрос от ее имени проводился?

    Лесовой К. reply Геннадій Вальчевський

    Так никакой трещины и нету, и никто чушь корреспонденту не втирал? Это все просто против Симчишина?
  • Валера Словик

    Рука Москвы.
  • Владимир Слюсаренко

    Ну что скажешь мер патриот!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up