Не бояться штрафу? Більше тисячі хмельничан покарали за водіння без ременя безпеки

Не бояться штрафу? Більше тисячі хмельничан покарали за водіння без ременя безпеки
  • З початку року в ДТП у Хмельницькому постраждало 370 людей.
  • Поліцейські кажуть, що травмованих було б менше, якби люди користувалися ременями безпеки.
  • Штраф за таке порушення – 51 гривня. Патрульні нарікають, що покарання несуттєве.

Статистика за неповних одинадцять місяців - 1600 аварій і 370 постражадлих. Такі цифри наводять хмельницькі патрульні. Правоохоронці кажуть, що число травмованих могло б бути меншим, якби усі водії та пасажири пристібалися ременями пасивної безпеки. Мовляв, вони можуть врятувати життя і здоров’я.

Читайте також: Хроніка ДТП у Хмельницькому: 20 п’яних за кермом і 15 постраждалих у аваріях

Та чи бояться водії штрафів? Поліцейські вважають, що ні. Кажуть, що 51 гривня за таке порушення – не те покарання, яке змусить задуматися і накинути ремінь.

Відео дня

  • Таке покарання не є суттєвим, тому й порушують. В той же час, ремінь міг би врятувати життя і здоров’я багатьох людей. У Хмельницькому з початку року в аваріях травмувалися 370 людей, - каже інспектор патрульної поліції Хмельницького Віктор Пиріжок. – Не лише водій має пристібатися, а й нагадувати про це пасажирам. Якщо пасажир не пристібається, то покарання несе водій.

Забули про ремені безпеки з початку року більше 1100 водіїв. Саме стільки штрафів виписали хмельницькі патрульні. Аби зменшити кількість порушників, в рамках тижня безпеки дорожнього руху поліцейські влаштували рейд на Проскурівській. На ділянці вулиці біля ЦУМу зупиняли автомобілі і перевіряли, чи пристебнуті водії. Зупиняли різні машини: від «Lexus» до «Fiat». Практично усі водії про ремені забули. Хтось поспіхом намагався накинути його і уникнути покарання, а хтось свідомо зізнавався, що порушив. Для останніх поліцейські проводили короткі лекції про необхідність і відпускали. Для тих, хто починав сперечатися, діставали протокол.

Далі в рамках тижня безпеки дорожнього руху влаштують інші заходи. Запланували «смертельний» і «тюремний» флешмоби, рейди по пішоходах, які йдуть поза «зеброю», рейд по нетверезих водіях. Слідкуйте за новинами Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Антибіотик

    І на фото видно хто без ременів. А саме бидло на автівках з єврономерами. І нехтування вимогою їздити пристібнутими ременем безпеки свідчить, що вони також нехтують і іншими правилами. Усе починається з малого. Ще й авто вони хочуть майже на халяву? Для них потрібно навпаки мито збільшити у 100 разів, щоб ніколи не змогли купити автомобіль
  • Пасажир

    МВС  може виступити із ініціативою збільшення розмірів штрафів у мінімум 10 разів. Для цього потрібно лише звернути увагу на необхідність збільшення розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян із 17 грн. до мінімум 170 гривень. Неоподатковуваний мінімум у розмірі 17 грн. ще не переглядався із початку його становлення, тобто вже понад 10-15 років. Саме це й показник закладено  у більшості штрафах. Вот саме за невикористання ременів безпеки штраф  становить 3 неоподатковуваних мінімума доходів громадян, тобто 51 грн., а якби був у мінімум 10 разів більшим, то штраф був би вже  від 510 грн. і звісно вже б тоді порушників було б менше або взагалі б не було

    alexandr angel reply Пасажир

    Яким чином не пристебнутий ремінець впливає на  безпеку оточуючих?  І чому це ви зібрались піднімати штрафи за таке злізне правопорушення?

    alexandr angel reply alexandr angel

    Примат,  це питання не до тебе! Випадково натиснув.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up