Не їздити п’яним і не ганяти: у Хмельницькому влаштують "смертельний" флешмоб

Не їздити п’яним і не ганяти: у Хмельницькому влаштують "смертельний" флешмоб
  • До тижня безпеки дорожнього руху громадські активісти спільно з патрульними готують декілька флешмобів на дорогах Хмельницького.
  • Увагу водіїв і пішоходів хочуть привернути до п’яних за кермом, перевищення швидкості та розмов по телефону.
  • Які флешмоби проведуть і де саме, дізнавалися журналісти vsim.ua.

З 13 по 19 листопада у Хмельницькому пройде тиждень безпеки дорожнього руху. Активісти вже готують декілька цікавих флешмобів для місцевих водіїв і пасажирів. Хочуть звернути їхню увагу на аварійність на дорогах та керування автівкою напідпитку.

- Буде флешмоб біля шкіл, які навчаються у першу і другу зміну. Хочемо показати як користуватись світловідбиваючими елементами. Також студенти ХНУ будуть переодягатись у тюремників та смерть, роздаватимуть водіям і пішоходам листівки. Хочемо привернути увагу до перебування за кермом нетверезих водіїв, перевищення швидкості та відволікаючі фактори на дорозі, такі як розмови по мобільному, - розповідає vsim.ua співорганізатор флешмобів, координатор напрямка “Безпека на дорозі” СІ УГКЦ “Хтось не зробить!” Сергій Коваль.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Aro у Хмельницькому на Automoto.ua.

Організовують флешмоб соціальна ініціатива "Хтось не зробить!", ГО "ХАЛК" та ГО "Критична маса" спільно з патрульними. Окрім цього, копи проведуть декілька рейдів.

Відео дня

14 листопада

О 8:30 - флешмоб “Безпечний перехід” на Проспекті Миру біля школи №30 патрульні спільно з активістами проведуть профілактичну бесіду з дітьми щодо безпечного переходу через регульований та нерегульований пішохідні переходи.

О 14:00 - рейд по виявленню водіїв, які не користуються паском пасивної безпеки. Вулиця Проскурівська, поблизу ЦУМа.

О 17:00 флешмоб “Світлячок” по вулиці Прибузькій, навпроти Палацу творчості. Наголошуватимуть про доцільність використання світловідвертаючих елементів на одязі.

15 листопада

Флешмоб “На крок ближчий до смерті”, пішоходам пояснюватимуть, що перебігати дорогу в заборонених місцях може коштувати їм не тільки здоров'я, але й життя.

  • 12:00-13:00 - перехрестя Інститутської і Кам’янецької
  • 13:00-14:00 - перехрестя Подільської і Кам’янецької (неподалік ТЦ “Либідь Плаза”) 
  • 14:00-15:00 - перехрестя проспекту Миру і Старокостянтинівського шосе (біля “Темпу”) 
  • 15:00-16:00 - перехрестя Шевченка і Старокостянтинівського шосе (біля міської лікарні)

16 листопада 

О 14:00 - флешмоб “Тюремник” на відрізку від Грушевського до Соборної. Розповідатимуть водіям про штрафи, які можуть на них чекати за типові та найчастіші порушення ПДР, які призводять до ДТП з потерпілими.

О 15:30 - рейд по виявленню водіїв, які їдуть на заборонний сигнал світлофору. Вулиця Проскурівська, поблизу ЦУМа та парку Івана Франка.

17 листопада 

О 14:00 - рейд по виявленню водіїв, які розмовляють по телефону. Вулиця Проскурівська, поблизу ЦУМа та парку Івана Франка.

З 22:00 - нічний рейд по виявленню водіїв напідпитку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natasha Velts

    А для пішоходів флешмоб не планується?  Їх би теж не завадило штрафувати. Вибігають на зебру не дивлячись на дорогу.
  • Анонім

    Пригадайте гучні справи костенка, нагорного, любинецького та інші. Лише останнього визнали винним,
  • Анонім

    Біля нічних клубів, ресторанів, барів завжди вистачить роботи для поліції, особливо після 23.00 коли розходяться... Хто додому люлі, а хто за кермо і пригод шукати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up