Паркування на місці для людей з інвалідністю коштуватиме до 1700 гривень

Паркування на місці для людей з інвалідністю коштуватиме до 1700 гривень
  • Штраф за порушення правил парковки зросте. Відповідний закон підписав президент.
  • Каратимуть за відсутність місць паркування для осіб з інвалідністю.
  • Чи штрафують поліцейські за таке порушення у Хмельницькому?

На кожній парковці біля торгового центру чи вокзалу мають бути місця для людей з інвалідністю. І залишати свої автомобілі там можуть лише вони. Та не всі дотримуються цього правила. За його порушення зараз потрібно платити 465 гривень. Скоро штраф зросте більше, ніж вдвічі.

Штрафи зростуть

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Lada в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Той, хто порушує правила парковки, зупинки чи стоянки в місцях, які призначені для людей з інвалідністю, буде платити 1020-1700 гривень. Відповідний закон було підписано Петром Порошенком сьогодні, 24 липня. Він набере чинності через три місяці після публікації.

Відео дня

Також у новому законі говориться про штрафування тих, хто не виконує вимог по облаштуванню місць для паркування. Таких має бути не менше 10% від загальної кількості. Розмір штрафу теж від 1020 до 1700 гривень.

Чи штрафують в Хмельницькому

Патрульна поліція час від часу отримує виклики або ж сама фіксує те, як на місці для інвалідів паркуються інші. Та у Хмельницькому вони за таке штрафують не часто. Переважно обходяться профілактичними бесідами. Адмінматеріали складають на тих водіїв, які порушують не вперше або ж не звільняють місця навіть після зауваження.

Фото із сторінки Бориса Новака у Фейсбук.

Трапляється, що й самі патрульні залишають авто на місці, позначеному інвалідною коляскою. Такі випадки фіксували журналісти «Дорожнього контролю». Чому так сталося? За поясненнями ми звернулися до прес-служби міського управління патрульних.

- Екіпаж має право зупинятися на такому місці в тому випадку, якщо він виконує якесь завдання. В той день авто, яке на фото, двічі було в районі вокзалу до 14:00. Перший раз патрульні приїхали на допомогу колегам. На вокзалі буянив чоловік. Іншого разу вони оформляли адмінматеріали за порушення ПДР, - розповів vsim.ua речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Щодо підвищення штрафів, то поліцейські ставляться до такого позитивно. Кажуть, що подібне зменшує кількість порушень. Мовляв, ризик заплатити більше змушує задуматися і зупинитися.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up