Пішохідний перехід біля “П’ятого колеса” перенесуть на 30 метрів

Пішохідний перехід біля “П’ятого колеса” перенесуть на 30 метрів
Тут і далі фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Комунальники взялися за переоблаштування переходу в центрі міста. 

  • Переносять перехід та світлофор на 30 метрів. 

У центрі Хмельницького переробляють пішохідний перехід. У міській раді повідомили, що поблизу зупинки “Торговий центр” на Кам’янецькій переносять світлофор та “зебру”. 

Роботи виконують працівники комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. Вони мають перенести світлофор разом з пішохідним переходом на відстань близько 30 м в напрямку підземного переходу.

Відео дня

— Таке рішення ухвалено з метою поліпшення умов та безпеки дорожнього руху, у зв’язку із значною інтенсивністю транспортних засобів, пішоходів, пасажиропотоків, а також скупченням громадського транспорту поблизу цієї зупинки, — йдеться в повідомленні. 

 

До всього, зона існуючого пішохідного переходу знаходиться в районі виїзду. Тож часто-густо це створює незручності та небезпеку для перехожих та водіїв. 

Комунальники вже встановили світлофорні стійки, демонтували сіті-лайти, які були розташовані в зоні виконання робіт. Також вони знижують бордюр з тротуарної плитки та встановлюють елементи тактильної плитки. 

— Після завершення робіт існуючий пішохідний перехід буде повністю ліквідовано, — розповіла головний спеціаліст відділу з безпеки дорожньої інфраструктури управління комунальної інфраструктури Марія Лісіцина.

Нагадаємо, посеред дороги біля торгового центру «Либідь Плаза» має з’явитися нова зупинка. Вона повинна розвантажити наявну зупинку біля «Плази», де пролягають 49 маршрутів.

На ній будуть зупинятися тролейбуси та автобуси, які їдуть у напрямку Виставки. Тим часом на наявній зупинці біля «Либідь Плази» будуть зупинятися маршрути, які прямують у бік Ракового. Там же пролягатимуть маршрути, які розвертаються на Юності. Таким чином частина тролейбусних маршрутів, наприклад, №11А та №17, більше не будуть їхати на Соборну. Більше про це читайте за посиланням. 

Нагадаємо, нещодавно на пішохідному переході на вулиці Святослава Хороброго (перехрестя з вулицею Петраківського) встановили новий світлофор. Він обладнаний пішохідно-визивним пристроєм, тобто пішоходам потрібно натискати на кнопку та чекати зеленого сигналу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Дударчук

    А на хі Ба ?(!

    Irina Feskova reply Ігор Дударчук

    Ігор Дударчук ну якщо це той перехід, який прямо на заїзді в двори, то як Ви думаєте, класно там і пішоходам які стоять чекають зелене світло, а їм сигналять водії що в двір повертають, і тим же водіям, які хочуть повернути, а там люди стоять бо перехід?

    Ігор Дударчук reply Ігор Дударчук

    Людмила Березовська а що вам не зрозуміло ?(

    Людмила Березовська reply Ігор Дударчук

    Ігор Дударчук це якою мовою ви написали?
  • Ivan Petrov

    Маячня якась, 30 метрів це не там де синя позначка, а на розі в'язниці, там де показано - всі 70! І навіщо тоді той підземний перехід буде, тільки для торгашів? А виїзду з «Либідь Плази» ніхто не бачить? Габарити тролейбуса дуже приблизно 3х10 м, як тою вузькою смужкою будуть рухатися одночасно транспорт і пасажири??? В більш широкій частині одночасно можуть перебувати не більше 2 автобусів/тролейбусів, чи пасажирів прямо під колеса викидати??? Ну добре, 2 автобуса/тролейбуса "грузяться", а інші де мають чекати до світлофора чи після, а як людям тоді ходити???

keyboard_arrow_up