Посеред дороги біля «Либідь Плази» з’явиться нова зупинка (СХЕМА)

Посеред дороги біля «Либідь Плази» з’явиться нова зупинка (СХЕМА)
  • Просто над «підземкою» у центрі Хмельницького облаштують посадковий майданчик.

  • Він має розвантажити наявну зупинку біля «Либідь Плази», де пролягають 49 маршрутів.

Посеред дороги біля торгового центру «Либідь Плаза» з’явиться нова зупинка. На ній буде зупинятися громадський транспорт, який прямує у напрямку Виставки. Тим часом біля «Либідь Плази», як і зараз, ставатимуть тролейбуси та автобуси, що прямують у напрямку Ракового. Там же пролягатимуть маршрути, що розвертаються на Юності.

Про деталі проєкту розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук. Отож, зараз на перехресті Подільської та Кам’янецької розташований острівець безпеки.

Відео дня

— Ми хочемо рознести громадський транспорт, який їде у бік Ракового, і той, що їде в сторону Озерної та Заріччя. Зараз всі зупиняються в тому місці, де розширення (біля «Либідь Плази» — прим. авт.), і потім частина транспорту їде по Соборній. Тут у нас велике скупчення транспорту і людей, і нерідко затори виникають, навіть постійно. А автобуси переїжджають через суцільну лінію, порушують постійно і їдуть прямо, — розповів Олександр Ковальчук.

В рамках реалізації проєкту, який вже погодили в патрульній поліції, замість острівця планують облаштувати підвищення. Там розмістять зупинку громадського транспорту. На ній будуть зупинятися тролейбуси та автобуси, які їдуть у напрямку Виставки. Тим часом на наявній зупинці біля «Либідь Плази» будуть зупинятися маршрути, які прямують у бік Ракового. Там же пролягатимуть маршрути, які розвертаються на Юності. Таким чином частина тролейбусних маршрутів, наприклад, №11А та №17, більше не будуть їхати на Соборну.

Станом на зараз через зупинку біля «Либідь Плази» пролягають 30 автобусних та 19 тролейбусних маршрутів. Це дані з сервісу «Dozor». Як ці маршрути будуть розподілені між новою та наявною зупинкою, дивіться у таблиці.

Від нової зупинки-острівця пролягатиме пішохідний перехід до «Либідь Плази». Аби люди йшли саме по ньому, а не навпростець, встановлять огорожу. На зупинці передбачене встановлення двох павільйонів для очікування транспорту. Крім того, планується перенести пішохідний перехід, який зараз розміщений біля СІЗО. Він має розміститися біля кіоску з пресою. Розташування нової зупинки та переходу переглядайте на схемі.

Приблизне розташування нової зупинки. Червоним позначені межі, синім — пішохідний перехід

У ранковий час на Кам’янецькій часто виникають затори з транспорту, який прямує в бік філармонії та зупиняється перед Подільською. За словами Олександра Ковальчука, нова зупинка не буде їх посилювати, оскільки не перетинатиме смуги, якими прямують авто.

Облаштувати зупинку біля «Либідь Плази» планують наступного року. Вартість реалізації проєкту складає понад 1,85 мільйона гривень. Окрім власне зупинки, ця сума включає також нанесення розмітки, встановлення світлофорів та знаків.

Приблизне місце розташування запланованого пішохідного переходу до нової зупинки
Приблизне місце розташування запланованого пішохідного переходу

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Антон

    1,8 мільйонів?... Хаха, Я сам лічно зроблю за 1 мільйон.. Новачек вже зовсім обнаглів, 0.8 мільйона собі в карман класти...

keyboard_arrow_up