Розробили стандарт вигляду для зупинок Хмельницького. Якими вони мають бути

Розробили стандарт вигляду для зупинок Хмельницького. Якими вони мають бути
Фото з архіву редакції
  • Запропоновані норми дещо різняться залежно від того, чи є на зупинці торгова точка.

У Хмельницькому вирішили запровадити єдиний стандарт для павільйонів очікування громадського транспорту. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Хмельницької міської ради. Його ще мають затвердити на засіданні виконавчого комітету.

Зараз майже павільйони для очікування транспорту в місті є різними. Серед виключень можна згадати хіба ті, які встановлювало ТОВ «Дозор Україна» протягом останніх років. Їх вирізняє, зокрема, однаковий вигляд та наявність табло, де відображається час прибуття громадського транспорту. Встановлені такі павільйони на зупинках «Проспект Миру», «Електроніка», «Ощадбанк», «Філармонія» та «Поліклініка №1».

Встановлювати павільйони у Хмельницькому різні установи — як комунальні та державні, так і приватні. При цьому попередньо вони мають отримати на це дозвіл виконкому.

Відео дня

Які саме вимоги пропонуються на затвердження виконавчим комітетом? Проєкт рішення передбачає, що зупинка без торгової точки повинна мати площу 15-25 квадратних метрів.

Якщо є торгова точка, то 40-60 квадратних метрів, що включає павільйон для очікування транспорту площею 15-25 квадратних метрів та 25-35 квадратних метрів для самої торгової точки. Площа залежить від пасажиропотоку та кількості транспортних засобів, які стають на зупинці одночасно. Крім того, якщо зупинка має торговий павільйон, то для отримання дозволу на його встановлення потрібно мати й дозвіл на підприємницьку діяльність.

Тепер пропонуємо ознайомитися з вимогами, які мають діяти незалежно від того, чи є торговий павільйон. Має бути таке:

Читайте також: Оновили назви зупинок Хмельницького. Що змінилося

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Лілія Хитра

    А де ховатися від дощу і сонця?!
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами в нашому Telegram-каналі▶ https://t.me/vsimnews

  • Натали Натали

    Місця для чекання немає
  • Малинка

    Такі зупинка,що навіть від дощу не має де сховатися 😕

keyboard_arrow_up