Що (не) так із кінцевою зупинкою біля «Трьох ведмедів»: коментарі водіїв та влади

Що (не) так із кінцевою зупинкою біля «Трьох ведмедів»: коментарі водіїв та влади
  • Причиною нещодавньої ДТП із автобусом 49а стала недостача місця для розвороту транспорту.

  • Так вважає частина водіїв. Інші кажуть — все в порядку.

  • Тим часом в міській раді запевняють: зупинка відповідає нормам.

Відео із тим, як пасажирський автобус зʼїжджає на парковку з авто, облетіло мережу. Тоді, 4 квітня, на кінцевій зупинці маршруту 49а на Озерній (біля «Трьох ведмедів»), здаючи заднім ходом, зніс паркан, пошкодив припарковане авто та дитячий майданчик. Про це детальніше можна прочитати тут

Вже після ДТП хмельничани в коментарях почали писати, що там не облаштоване місце для кінцевої зупинки та розвороту транспорту. Особливо великогабаритного. Хтось же казав, що все трапилося через просту неуважність водія. Але додавав, що варто привести до ладу саму кінцеву зупинку. Адже, на їхню думку, вона не відповідає усім нормам.

Буде суд

Журналістка vsim.ua побувала на місці та поспілкувалася з водіями та мешканцями. Запитала їхню думку щодо цього. На місці, де трапилася ДТП, ми зустріли Володимира - керівника ОСББ житлового будинку по вул. Лісогринівецька, 20. На цю територію заїхав маршрутний автобус. Він обгороджував місце пригоди стрічкою. А саме – дитячий майданчик, де зламана лавка, дві гойдалки та сліди від автобуса на землі. Чоловік розповів журналістці vsim.ua: найближчим часом мають прийти експерти й оцінити розмір завданих збитків. Бо ж на 18 квітня заплановане судове засідання у цій справі. 

Відео дня

– Чекаємо експерта, щоб оцінив роботу. Бус, відомо якої компанії, пошкодив нам дитячий майданчик. До суду треба надати вартість пошкоджень. Тут два варіанти: або вина водія, або несправність автобуса. Це вирішуватиме суд. Зараз ставиться мешканцями питання, щоб перенести цей майданчик. Міська рада дала дозвіл взяти цю територію в право користування ОСББ і далі будемо вирішувати, що тут буде, – розповів Володимир. 

Що кажуть водії 

Кермувальник Ярослав, який працює на автобусі №49а, каже – тут і справді іноді важко розвернутися. Та причина тому, стверджує водій, велика кількість припаркованих машин. 

– Машин понаставляють, тут буває важко розвернутися, з проїздом проблеми. тут хотя би окрему площадку зробили, щоб можна було авто ставити, бо зараз тут ходить великогабаритний транспорт, треба місце. Загалом місця для розвороту достатньо, але буває таке, що понаприїжджають. Найбільше - в обідню перерву. 

А ось водій Володимир каже: насправді проблем з цим тут немає - місця вистачає. Що стосується того інциденту – то все ж таки провина водія, переконаний кермувальник. 

– Немає проблеми. Я тоді в той день робив, в мене ще навіть більший автобус, чим той (який став учасником ДТП, - прим.автора) і в мене проблем не було з розворотом. Там той водій просто натупив. 

Місця там вистачає 

Заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук розповів: усі маршрути й місця облаштування зупинок, погоджують разом з Управлінням патрульної поліції. Відтак тут, біля «Трьох ведмедів», все відповідає нормам, в тому числі місця для розвороту вистачає навіть для великогабаритного транспорту. 

– При облаштуванні зупинок ми проводимо попередню перевірку з патрульною поліцією, вони роблять заміри, виносять висновок. І тут теж так було. Тому якщо будуть якісь приписи з цього приводу від поліції – питання переглянемо. Та наразі там все відповідає нормам, – розповів заступник міського голови. 

Поміж іншого, водії нарікають, що на цій кінцевій зупинці відсутні зручності для відпочинку між виїздами. Детальніше про це розповімо у наступному матеріалі. 

Читайте також: 

На Озерній автобус в’їхав у припарковані авто: деталі

На Озерній водій «Mercedes» в’їхав в паркан і втік: його оштрафували

Тариф на проїзд у Хмельницькому: що про можливе здорожчання кажуть перевізники і влада

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрій Михайлович

    магнітіку поліграфовичу.

    Ні відміні готівки в хмельницьких тролейбусах reply Юрій Михайлович

    Юрій Михайлович до чого тут Новачок, це сфера діяльності Ваврищука
  • Юрій Гудок

    Там місця достатньо 100% щоб розвертатись. Питання як же такі водії людей возять якщо на такій ділянці не можуть розвернутись=)))))))))))))))))))))))))))))
  • Саша Шпак

    Дурнем треба бути щоб там не розвернутись!  Можливо водій не досвідчений чи розгублений. він навіть не гальмував видно по відео!  Що вартує коли висадив пасажирів повернути на 30 м ліворуя так само 30 метрів відїхати назад і гоууу в перед авбоюус розвернуто....  де таких водіїв берете??? Можливо всіх толкових мобілізували.
  • Андрій Гулеватий

    Це тільки мене дивує, що про педаль гальма ні слова? 😂

keyboard_arrow_up