Штрафи лякають не всіх. У Хмельницькому спіймали майже 300 п'яних водіїв

Штрафи лякають не всіх. У Хмельницькому спіймали майже 300 п'яних водіїв
Фото ілюстративне
  • П'яний водій на дорозі, на жаль, це не рідкість. Майже кожного дня хмельницькі патрульні зупиняють півдесятка таких.
  • Що найстрашніше, не всі вони "виправляються" після отриманого штрафу у понад 10 тисяч гривень.
  • Для декого "п'яне водіння" взагалі стає нормою.

З початку року хмельницькі патрульні уже склали 290 протоколів на п'яних водіїв. Частина з них сіла за кермо після вживання алкоголю, а дехто взагалі під наркотиками. Про це повідомили в УПП.

Слід зазначити, що за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння за статтею 130 КУпАП  передбачена така відповідальність:

- з перше правопорушення протягом року — штраф 10 200 гривень і 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом. Таких протоколів хмельницькі патрульні склали 217.

Відео дня

- повторне правопорушення протягом року карається штрафом 20 400 гривень і 3 роками позбавлення права керування транспортним засобом. З початку року склали 62 адмінматеріали.

- двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню — штраф 40 800 гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом. 9 адмінматеріалів з початку року.

- вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського — штраф 20 400 гривень або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. Патрульні склали 2 адмінматеріали.

Друзі, пам'ятайте, алкоголь, наркотики та кермо – речі несумісні.

Нагадаємо, в Україні у липні 2020 року мають запровадити кримінальну відповідальність за п’яне кермування. Згідно з новими нормами, якщо нетверезий водій "попадеться" правоохоронцям, то йому доведеться заплатити від 17 до 34 тисяч гривень. За цим піде позбавлення прав на термін до 3 років. Повторне правопорушення загрожує водієві штрафом в розмірі 51 тисячі гривень.Стан сп'яніння вважатиметься кримінальним правопорушенням. Тож, виходячи із цього, якщо порушник чинить опір або намагається втекти, правоохоронці зможуть затримати його на 72 години.

Читайте також: 

Зіткнулись лоб у лоб: у ДТП на Хмельниччині загинув водій та постраждали дві дитини (ОНОВЛЕНО)

ДТП у Хмельницькому: статистика за 17—23 лютого в інфографіці

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up