Коли в Україні введуть нові штрафи за "п'яну їзду": назвали дату

Коли в Україні введуть нові штрафи за "п'яну їзду": назвали дату
Фото ілюстративне
  • В Україні відтермінували запровадження кримінальної відповідальності за п’яне кермування. Нові норми повинні почати діяти через пів року.

Нові штрафи для водіїв за керування авто у стані алкогольного, наркотичного або інших видів сп'яніння набудуть чинності з 1 липня 2020 року. Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на МВС.

Отже, з 1-голипня якщо нетверезий водій "попадеться" правоохоронцям, то йому доведеться заплатити від 17 до 34 тисяч гривень. За цим піде позбавлення прав на термін до 3 років. Повторне правопорушення загрожує водієві штрафом в розмірі 51 тисячі гривень.Стан сп'яніння вважатиметься кримінальним правопорушенням.

Тож, виходячи із цього, якщо порушник чинить опір або намагається втекти, правоохоронці зможуть затримати його на 72 години.

Відео дня

Нагадаємо, законопроекти про посилення покарання водіїв за наїзди на людей, які призводять до травмування чи загибелі, незабаром будуть направлені до Верховної Ради.Попередньо в Україні планували впровадити кримінальну відповідальність за п’яне кермування від 1 січня 2020 року. Але у грудні ухвалили новий закон №321-IX, відповідно до якого, п’яних водіїв почнуть притягати до кримінальної відповідальності лише від 1 липня 2020 року, пише "Ліга Закон.

Ситуацію з новими штрафами прокоментував Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Алексей Шевчук

    Тільки кримінальна відповідальність по рівню як за навмисне вбивство. І Магадан.
  • Покарання не тому що за кермом, а тому що продає цю нечисть

    Сіма reply

    Державні підприємства продають також. Держава отримує з продажу акцизний збір.
  • Алла Антонюк

    Фінансове десять тисяч подивіться скільки людей вже пішло з життя иза цієі .....краще стримаюсь
  • Lyudmila Starostiuk

    Не штрафи, а позбавлення прав довічно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up