Симчишин знайшов винних у транспортному колапсі: як їх покарали

Симчишин знайшов винних у транспортному колапсі: як їх покарали
Фото 10 березня
  • Тиждень тому місто практично зупинилося через ожеледицю.

  • Основою причиною було те, що комунальники невчасно почали посипати дороги.

  • У міськраді вже знайшли та покарали винних.

  • Ми запитали в одного з них про цю ситуацію.

Минулої середи, 10 березня, у Хмельницькому стався транспортний колапс. Ввечері через негоду на дорогах утворилася ожеледиця. Крім того, на Виставці зупинилися тролейбуси. Все це спричинило сильні затори на багатьох вулицях міста. Крім того, на вулицях із сильним ухилом авто або не могли подолати його, або сунулися вниз.

Зокрема, так було на вулиці Свободи від проспекту Миру до Зарічанської. Така ситуація спричинила чималу кількість ДТП. Від 16:00 до півночі, за інформацією патрульних, їх сталося понад 30. Ці дані охоплюють всю територію обслуговування управління, тобто Хмельницький та траси в області.

Через усе це керівник комунального підприємства по будівництву, ремонту, та експлуатації доріг Анатолій Статкевич позбувся посади. Крім того, звільнили кількох інших працівників підприємства. Також позбавили премій директора департаменту інфраструктури Василя Новачка та всіх працівників департаменту, які відповідальні за цей напрям роботи. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Місто».

Відео дня

— Комунальники (працівники КП БРЕД — прим. авт.) мали о четвертій годині, може, о пів на четверту, випустити снігопосипальну техніку, і ніхто б цієї проблеми не побачив. Комунальники випустили її пізніше, десь о 17 годині, і посипальна техніка вперлася в транспорт, який уже буксував на вулицях. Тобто зробити щось було вже в принципі неможливо, — розповів директор департаменту інфраструктури Василь Новачок.

Колишній керівник КП БРЕД Анатолій Статкевич визнав, що з його боку, а також з боку його підлеглих, була допущена помилка. Про це він розповів у коментарі журналістам vsim.ua. Також він сказав, що з підприємства були звільнені начальник дільниці та черговий, який працював того день.

— Я не проконтролював до кінця роботу начальника дільниці, а коли взяв під контроль, було вже пізно. Потрібно було, щоб машини виїхали хоча б на годину раніше, тоді б більш-менш обробили сіллю найбільш небезпечні місця — підйоми та перехрестя. Тоді б колеса машин розносили той сніг, який падав. Але була допущена дуже груба помилка начальника дільниці, який мав це проконтролювати, правильно механізаторів випустити на лінії, він цього не зробив. Є причина, з якої він це не зробив — халатність. З моєї сторони як керівника лежить відповідальність і я з цим на 100% згоден, — розповів Анатолій Статкевич.

Як ви вважаєте, чи варто було звільняти працівників КП БРЕД — керівника, начальника дільниці та чергового — через допущену помилку? Чи можна було обійтися менш жорстким покаранням? Голосуйте та пишіть коментарі.

Опитування

Чи потрібно було звільняти працівників КП БРЕД?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Олександр Савочкін

    Нормальний мер. Місто розвивається в сучасних реаліях.
  • Олександр Андрушкус

    А зараз дощем заливає , течуть річки по тротуарам. Кого ще за це накажемо?
  • Чугада Чугада

    А Картавий ні до чого? Ця сволота каву пила..поки місто в заторах було...? Піарщик та балабол...
  • Читач84

    Транспортний коллапс був тому, що замість автобусів маршрутки, в яку може зайти 2 людини при няавних на зупинці 100. Ось цим хай займеться і очистить нарешті дороги від цього сміття
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up