Прийом заявок на конкурс перевізників завершився. Хто може возити хмельничан з 1 січня

Прийом заявок на конкурс перевізників  завершився. Хто може возити хмельничан з 1 січня
  • На конкурс перевізників у Хмельницькому надійшло 7 пакетів документів. 
  • Серед тих, хто подався на конкурс, є комунальне підприємство, "старожили" та дві нові фірми. 
  • Вже 23 жовтня конкурсний комітет буде обирати переможців, яким з 1 січня дадуть право возити хмельничан. 

Про нову транспортну мережу та новий конкурс для перевізників у Хмельницькому заговорили ще у листопаді минулого року. Близько дев'яти місяців хмельничани могли подавати власні пропозиції. У серпні провели аж 3 громадські обговорення. Дискутували щодо нових та змінених маршрутів громадського транспорту, правил перевезення і конкурсу для перевізників. Місяць тому, 14 вересня, стало відомо, як їздитимуть автобуси та тролейбуси з 1 січня 2018 року. Пізніше затвердили і зміни в правилах перевезень

Серед перевізників - двоє новеньких

5 жовтня закінчився прийом заявок на новий конкурс серед перевізників. Свої пропозиції подало 7 фірм. Серед них 5 перевізників, які зараз тримають громадський транспорт Хмельницького. Це КП "Електротранс", ТОВ "Рембудтранс", ТОВ "Хмельницьке таксі", ФОП Мішин і ФОП Марценюк. Новачками є хмельницьке ТОВ "Автопілот" та одеське ПАТ "ПівнічТранс"

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Що відомо про "новачків"

Відео дня

Хмельницьке підприємство ТОВ "Автопілот" займається ремонтом автомобілів та їх переобладнанням. Також проводить державний техогляд і переопосвідчення.

А от одеське підприємство ПАТ "ПівнічТранс" забезпечує транспортом Одесу, Дніпро і Кривий Ріг. 

Що відомо про "старожилів"

Комунальне підприємство "Електротранс" з 2011 року очолює депутат від партії "За конкретні справи" Віктор Паламарчук. КП зараз обслуговує тролейсбусні маршрути, а також 5 автобусів та 6 маршруток. 

ТОВ "Рембудтранс" можна назвати транспортним монополістом. Підприємство тримає 3 автобуси та 18 маршруток. Раніше ним керував екс-депутат міськради Сергій Мандзій. Тепер же директором підприємства є колишній начальник управління транспорту Петро Кузьмін. 

Власником ТОВ "Хмельницьке таксі" є Андрій Проказюк. Підприємство працює на сімох маршрутах.

ФОП Марценюк зареєстрований у Кам'янці-Подільському. Підприємець займається у Хмельницькому шістьма маршрутками. 

Єдиний, хто тримає великогабаритний транспорт - ФОП Мішин. За ним закріплені три маршрути. Олександр Мішин очолював Асоціацію пасажирських перевізників "Поділля".

Всі маршрути розбили на групи

Загалом у місті нарахували 46 маршрутів громадського транспорту. Їх розбили на 22 об'єкти для конкурсу перевізників. В кожен з них увійшло від 1 до 3 маршрутів. В міській раді пояснюють, в один об'єкт конкурсу ставили як прибутковий маршрут, так і середній або збитковий.

Наприклад, перевізнику пропонують взяти 21 маршрут, який є хорошим, але разом з ним йде і соціальний маршрут 12У. Скомпонували і 26-ий та 37-ий маршрути. Перший йде рентабельним для перевізника, а інший - не дуже. 

- Ми поки не знаємо, хто з перевізників і на які об'єкти конкурсу подавали заявку. Конверт з переліком об'єктів конкурсу, на які подався перевізник, розкриватиметься під час самого конкурсу, який буде проходити 23 жовтня, - розповідає vsim.ua заступник міського голови Андрій Бондаренко. 

Як оцінюватимуть перевізників

Конкурсна комісія має до 23 жовтня розглянути документи кожного перевізника. А вже на засіданні в цей день виставлятимуть бали кожному з претендентів. З повним переліком нарахування балів учасникам конкурсу можна ознайомитись на сайті міської ради.

До конкурсної комісії входить представники влади, управління транспорту, а також одна людина з громадськості. Її члени дивитимуться на заявлену кількість транспортних засобів, резерв, а також наявність хоча б одного автомобіля для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями. У міській раді вважають, що замінивши перевізників, зможуть покращити умови перевезень пасажирів. 

Склад конкурсного комітету:

  • Андрій Бондаренко - заступник міського голови
  • Володимир Гончарук - заступник міського голови
  • Костянтин Костик - завідувач сектору контролю управління транспорту та зв’язку
  • Володимир Богачук - голова громадської організації «Асоціація пасажирських перевізників “Поділля”
  • Аліна Крамар - заступник завідувача юридичним відділом
  • Сергій Матвійчук - директор Хмельницького міського комунального підприємства «Хмельницькінфоцентр»
  • Василь Новачок - начальник управління ЖКГ
  • Сергій Шепурев - в.о. начальника управління транспорту та зв’язку

Наприклад, під час перевірки конкурсантів зважатимуть і на попередній досвід перевезення, а також на наявність порушень ПДР і умов ліцензії.  

- Спочатку буде голосування по допуску до конкурсу, якщо документи всі відповідають умовам. Далі будуть реєструватися конверти з пропозиціями на той чи інший об'єкт конкурсу. Будуть виставлятися бали. Хто набере найбільше, стане переможцем, - пояснює Андрій Бондаренко. 

Засідання конкурсної комісії відбудеться 23 жовтня о 10:00 в зеленій залі Хмельницької міської ради. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Бай

    позитив всеж є - маршрути будуть перезмінені і нарешті такі вулиці ,як Прибузька -побачать цивілізацію. Але старі автівки-жоповозки-удручають,це так
  • Мастер Автополив

    А теперь я побуду Капитаном Очевидность. Мой прогноз такой-еще и 10 лет ничего не измениться в лучшую сторону, а может и 20. кому нужны нищие воровитые побирушки, живущие в полном наплевательстве на писаные и неписаные законы и правила? Вы ждете иностранного инвестора с новыми автобусами из Европы, не дождетесь! А местное жлобье прекрасно знает, что вам  напарят в том вы и будете ездить. Поэтому предлагаю смираться, расслабить булки и пхатыся мовчки 35 пассажиром до маршрутки. Слава Украине!
  • Dmitry Oleynikoff

    Знову в рейс підуть старі грузові фольксвагени і мерседеси переобладнані в пасажирські. Тобто повна відсутність комфорту.

    Мастер Автополив reply Dmitry Oleynikoff

    Да вы почетный Капитан Очевидность!
  • Анна Островська

    і знову одні й ті самі фірми беруть участь, нічого нового

    Ярослав Чорний reply Анна Островська

    а ви хочите других. якщо будуть другі то буде проїзд не 4 а 10

    Мастер Автополив reply Анна Островська

    А вы почетный Капитан Очевидность №2!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up