Став на місце для інваліда - шукай автомобіль на штрафмайданчику

Став на місце для інваліда - шукай автомобіль на штрафмайданчику
  • Відзавтра, 26 жовтня, в Україні мають збільшити штраф за паркування на місцях для інвалідів.
  • Патрульні зможуть евакуювати автомобіль порушника на штрафмайданчик.
  • Чи паркуються хмельничани на місцях для людей з обмеженими можливостями, бачили журналісти vsim.ua.

На кожній парковці біля торгового центру чи вокзалу мають бути місця для людей з інвалідністю. Зупинятись і залишати там свої автомобілі можуть лише вони. На кожній з парковок має бути щонайменше одне місце для пільгової категорії. У Хмельницькому місця для інвалідів є на 15 парковках. Та не всі водії дотримуються правил дорожнього руху і часто займають паркомісця для людей з обмеженими можливостями.

Штрафуватимуть і забиратимуть авто на майданчик

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Daf в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Зараз патрульні можуть оштрафувати водія, який припаркувався на місці для людей з інвалідністю на 255 гривень. Якщо в силу вступить закон, який ще 24 липня підписав Порошенко, то штраф збільшиться. Він становитиме від 1020 до 1700 гривень. Також копи зможуть забирати автомобіль порушника на штрафмайданчик без попередження. Закон має почати діяти відзавтра, 26 жовтня. Про це на прес-конференції повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Відео дня

На залізничному вокзалі не працює кнопка виклику

Аби перевірити, чи дотримуються хмельничани правил паркування, патрульні спільно з активістами провели рейд по основних парковках Хмельницького. Перш за все, поїхали до залізничного вокзалу. Щодня там на парковці зупиняються ті, хто вирушає у дорогу або зустрічає родичів чи друзів з потягу.

Адміністрація залізничного вокзалу облаштувала праворуч від головного входу одне місце для паркування людей з інвалідністю. Аби там не зупинялись звичайні водії, паркомісце обгородили ланцюгом та поставили кнопку виклику чергового.

Як з’ясувалось, викликати працівника вокзалу люди з обмеженими можливостями не можуть. Кнопка не працює. Пояснюють, пристрій могли зламати.

- Я не знаю, що з кнопкою, вона працювала. Може, батарейки сіли. Може, хтось поламав. Там кожного дня ті знаки скручують або збивають. Ми були змушені навіть закріпити до землі знак, щоб не чіпали, - каже черговий по вокзалу Віктор Бондар.

На Грушевського знак ігнорують

Наступна парковка - на перехресті Грушевського і Європейської. Там для людей з інвалідністю виділили три місця. Коли патрульні та активісти приїхали, два з них було зайнято автомобілями.

- На жаль, ми нічого не можемо вдіяти з даним правопорушенням, так як водія нема на місці. Ми не можемо забрати на евакуатор даний автомобіль. Така можливість у нас буде лише тоді, як вступить в силу новий закон, який підписав Президент, - пояснює інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Хмельницького Ганна Стрембіцька.

Ми зачекали близько 15 хвилин, але водії так і не з’явились. Копи залишили їм папірці з попередженнями. Також на третє місце для людей з інвалідністю хотіли припаркувались двоє водіїв. Перший виправдовувався, що не побачив знак. Інший ж, побачивши патрульних і камери, відразу здав назад і поїхав.

Біля кінотеатру Шевченка парковка “забита”

На парковці біля Проскурівської ніде яблуку впасти. Водії шукають, де би припаркувати свій автомобіль. Не дивляться і на те, що п’ять місць там виділили для людей з обмеженими можливостями. Всі вони зайняті іномарками.

- Тут з жодної сторони майже ніколи нема як припаркуватися. Всюди зайнято. Під’їхати проблематично. Ми навіть заїжджали часом на саму Проскурівську, бо нема де встати. Неодноразово приходилось шукати інше місце, - каже голова правління ГО “Світ без бар’єрів” Віктор Кучер.

На Соборній водій “попався” на порушенні

Два законних паркомісця мають хмельничани з інвалідністю і на Соборній неподалік від продуктового ринку. Сьогодні, 25 жовтня, одне з місць було зайняте. На іншому ж якраз хотів припаркуватися водій “ВАЗ”. Патрульні склали на нього постанову за порушення правил паркування. Водій сплатить штраф.

- Через велику кількість автомобілів у Хмельницькому замало парковок. І їхня організація бажає кращого. Тому по місту місця для інвалідів постійно займають. Перш за все, потрібно нормально організувати паркування, тоді буде результат і зупинятися не будуть, - вважає координатор напрямку “Безпека на дорозі” СІ УГКЦ “Хтось не зробить” Сергій Коваль.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олександр Кропивний

    Хто їздить на дорогих іномарках евакуйовувати не будуть .На ВАЗах --- будуть.
  • Анна Островська

    цікаво буде глянути, як всякі тачки дорогі будуть евакуйовувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up