Стеження за маршруткою online: чому система у Хмельницькому працює зі збоями

Стеження за маршруткою online: чому система у Хмельницькому працює зі збоями
Фото із архіву vsim.ua.
  • Після проведення транспортної реформи у місті запустили нову систему - “Dozor City”.
  • Вона дає можливість відстежувати громадський транспорт в режимі online.
  • Поки система працює не завжди коректно. Чому, дізнався журналіст vsim.ua.

Транспортна реформа у Хмельницькому триває. Із грудня минулого року громадський транспорт у місті почав працювати за оновленою схемою руху. Зміни в мережу продовжують вносити досі. Також не на усі маршрути призначені постійні перевізники та їх пошук триває.

Одним із нововведень в роботі громадського транспорту Хмельницького стало встановлення GPS-трекерів на автобуси і тролейбуси. За їх допомогою можна стежити за тим, де знаходиться маршрутка, автобус чи тролейбус.. Сервіс відслідковування доступний для усіх бажаючих. Для цього потрібно зайти на сайт city.dozor.tech або ж встановити додаток для смартфона DozoR City.

Впровадження системи розпочалося з грудня минулого року. Фахівці встановлювали трекери на транспорт, який не був обладнаний приладами. Також він налаштовував систему відповідно до маршрутів і графіків руху. Пройшло уже чотири місяці, а DozoR City досі працює не на повну. Чому, ми запитали у заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка.

Відео дня
  • Зараз інформацію показує по 85% транспортних засобів. В сьогоднішній умовах 100% зробити важко. Бо машини перекидаються з маршруту на маршрут через нехватку водіїв. Також потрібен час і ресурси, щоб перепрошити трекери, каже Андрій Бондаренко. - Також потрібно враховувати, що більшість трекерів - старі. Тобто не ті, що встановлював “Дозор”. Вони часто виходять з ладу. Поки їх ремонтують, вони не відображаються в програмі.

За словами Андрія Бондаренка, показник у 85% є високим. Каже, що в інших цей показник біля 75%. Щодо трекерів, то пояснив, що нові не ставлять на усі машини. оскільки такої вимоги не було.

Ще одним недоліком є те, що інколи транспорт за потрібним маршрутом відображається на іншому. За словами чиновника, трапляється це, тому що перевізники не завжди можуть організувати переключення трекера на інший маршрут або не встигають це зробити. Слідкуйте за новинами Хмельницького на vsim.ua.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Pavel Kondrashov

    Ответ простой. Они ничего не доводят до конца. В лужу пукнут и отчитываются.
  • Віталій Пасічник

    БО ХМ. - це велике село базарне
  • Оля Г

    Водії на маршруті 24 і 24А включають  маршрут який їм захочеться, не раз чекала разом іншити пасажирами по citi dozor  на 24А а приїжджає 24.
  • Roman Voitiuk

    ;) спосіб відволікти увагу від питання заміни маршруток автобусами?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up