“Ти мені чоловіка і дідуся для внуків не повернеш”: історія загиблого водія у ДТП зі священником

“Ти мені чоловіка і дідуся для внуків не повернеш”: історія загиблого водія у ДТП зі священником
  • П’яний священник на «BMW» влетів у «ВАЗ» на сільській дорозі. 
  • В лікарні від отриманих травм загинув інший водій - 46-річний Віктор Підлісний. 
  • Поспілкувались з рідними. Що розповідають про день трагедії і загиблого чоловіка?

“Священник летів нам назустріч. Його носило всією дорогою…”. Так 50-річна Лариса Підлісна пригадує той моторошний день. 

В момент трагедії вони з чоловіком Віктором добирались з його рідного села Залісці у Мушкутинці. До дому залишалось проїхати якихось 150 метрів…На майже порожній сільській дорозі в їхній “ВАЗ” влетіло некероване “BMW Х5”. Намагаючись врятувати дружину, Віктор вивернув автівку. Удар... Ларису викинуло з салону, а чоловіка затисло всередині. 

Жінка згадує, як після страшного зіткнення водій “BMW” загубив колесо і ще продовжив їхати на трьох. Її чоловіка - 46-річного водія “ВАЗу” врятувати не вдалося. Він - багатодітний батько і дідусь дев’ятьох внуків. Лариса  відновлюється після травм і досі оговтується від пережитого шоку.

Відео дня

Журналістка vsim.ua поспілкувалась з рідними. Що розповідають про смертельну ДТП і яким був загиблий Віктор Підлісний? Розповідаємо про трагедію детальніше. 

Алкоголю в крові було у 8,5 разів вище норми

Все сталося 26 грудня, поблизу села Мушкутинці, що в Кам’янець-Подільському районі. Посеред білого дня на дорозі “Дунаївці - Грушка” зіткнулись два автомобілі - “BMW Х5” врізався у “ВАЗ 21110”. За інформацією поліції, аварія трапилась близько 14-ої години. 

Внаслідок ДТП 46-річного водія “ВАЗу” затисло в машині. Це був Віктор Підлісний. З понівеченого авто його довелось діставати рятувальникам. Постраждалого чоловіка госпіталізували до лікарні. Однак вранці наступного дня він помер у лікарні. 

Відомо, що травмувалась і його 50-річна пасажирка - дружина Лариса. 

За даними правоохоронців, водія “BMW” перевірили на стан сп’яніння за допомогою “Драгеру”. Підтвердилось, що він був нетверезий. Алкоголю в його крові було у 8,5 разів вище норми. 

Вже згодом стало відомо, що затриманий водій “BMW” - священник УПЦ. З 2006 року він є єпископом Кам’янець-Подільським та Городоцьким, що підтверджує його посвідчення. В поліції відкрили кримінальне провадження. Той зараз під слідством. 

Був багатодітним батьком і дідусем

Лариса із Віктором Підлісним були практично нерозлучні. Разом вони прожили більше 12 років. 
Жінка розповідає, від першого шлюбу в нього залишилось троє дітей. Стільки ж - у неї. Всі вони любили його і називали татом. Разом на двох в них дев’ятеро внуків. 

Віктор Підлісний був родом із села Залісці, що у Дунаєвецькій громаді. 

-  Він в мене був дуже добрий чоловік. Мої діти любили його і казали на нього тато, хоча вже дорослі були. Його улюблена робота - маляр-штукатур. Віктор працював скрізь і часто їздив на заробітки. Був за кордоном - в Чехії та Естонії, працював у Києві та Хмельницькому. Коли припинилась робота, він дуже засмутився. Я саме потрапила в лікарню в кардіологію. Він сидів коло мене і піклувався. Запитував мене: “Що ми маємо роботи, як немає грошей?” Я заспокоювала, що все буде добре, - говорить дружина загиблого. 

Жінка з теплотою називала його татом, а він її - мамою або Йосипівною. Через незначну різницю у віці. 

Віктор був вправний водій, багато років за кермом. За цей час змінив шість авто. “ВАЗ” був його останньою покупкою. Майже скрізь з ним в дорозі була його дружина. 

В той день, 26 грудня, разом їхали в рідне село Залісці, аби забрати аліменти. Але назад до Мушкутинців обоє не повернулись. 

“Не встигла отямитись, як опинились в канаві”

Все трапилось неподалік місцевого кладовища. До їхнього дому залишались лічені хвилини. Лариса сиділа поруч з Віктором на передньому сидінні “ВАЗу”. Дорога була майже порожньою. Увагу привернув автомобіль “BMW Х5”, який їхав на великій швидкості навпроти. Машину священника жінка впізнала одразу. 

-  Кажу до чоловіка: “Дивись, машина їде наче на нас”. Коли він наблизився, то про себе подумала, чого то батюшка їде по всій дорозі. Я знала його, бо він в нашому селі правив. Та й видно, що то він був за кермом. Чоловік почав сигналити, щоб той дав дорогу. Реакції ніякої. Ми хотіли спробувати втекти, але не встигли. Я навіть не отямилась, як ми опинились в канаві. Віктор мене напевно хотів врятувати. Бо з моєї сторони двері відкрились і мене просто викинуло з машини. А  “BMW” влетіло в його сторону, - пригадує пані Лариса. 

Жінка отримала пошкодження ніг і ребер. Зупинився ще один автомобіль, з якого підбігли люди і почали допомагати Ларисі підвестись. Віктор залишився затисненим за кермом автомобіля. Його діставали рятувальники, вирізаючи авто

“На суді просив вибачення” 

Відомо, що священник на “BMW” рухався із ближнього села Голозубинці. Свідок події розповів також, що в той момент їхав позаду нього. Мовляв, бачив як водія носить дорогою, тому боявся обганяти. 

Ларису забрала “швидка”. В кареті вона звернула увагу, що водій “BMW” після удару загубив одне колесо і все одно продовжив рух. 

Водія затримали і вже пройшло перше судове засідання. На ньому священнику обрали запобіжний захід. Його триматимуть під вартою до 23 лютого без права внесення застави. 

На суді була й дружина загиблого Віктора Підлісного. Говорить, обвинувачений не заперечував свою вину і просив вибачення. 

-  Казав, я буду допомагати і просив йому домашній арешт. Я сказала йому: “Ти мені чоловіка не повернеш, тата моїм дітям і дідусям - внука”, - додає жінка. 

З Віктором Підлісним прощались у його рідному селі. Поховали чоловіка 28 грудня. 

Тим часом, санкція статті передбачає покарання винуватцю смертельної аварії - до 10 років ув’язнення. Священник перебуватиме в Хмельницькому СІЗО до подальшого розгляду справи. 
А ми будемо слідкувати за перебігом подій. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

ДТП на Кам’янеччині: до лікарні потрапили троє людей

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Taras Chevchenko

    Антихристів попів-злочинців, сатаністів в рясах  потрібно саджати в тюрми  на довічно за будь-який злочин !
  • Читач19

    П'яний за кермом - це вбивця! Це дуже тяжкий злочин! А ще священник...
  • Марія Сторчак

    Але чому написали лікарі що ранком помер,як він помер під час операції???
  • Irinka Tarasiuk

    П'яна гнида, забрала життя, 10 років то дуже мало

keyboard_arrow_up