Смертельна ДТП на Кам’янеччині. За кермом був п’яний священник УПЦ

Смертельна ДТП на Кам’янеччині. За кермом був п’яний священник УПЦ
Тут і далі фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Священнослужитель на «BMW X5» врізався у “ВАЗ”. 

  • Водія “ВАЗу” та пасажирку з травмами забрали до лікарні. 

  • Та врятувати кермувальника не вдалося, зранку він помер. 

  • Що на це кажуть в УПЦ?

Ця дорожньо-транспортна пригода сталася у вівторок, 26 грудня, поблизу села Мушкутинці Дунаєвецької тергромади. За даними поліції, близько 14:00 години на автодорозі сполученням «Дунаївці — Грушка» зіткнулися два автомобілі.

«BMW X5» під керуванням 49-річного водія врізався у «ВАЗ 21110». За кермом останнього був 46-річний житель села Залісці. В результаті аварії постраждав водій «ВАЗу». Його затисло у салоні. 

Його відразу госпіталізували до травматологічного відділення Дунаєвецької багатопрофільної лікарні. Однак, врятувати чоловіка не вдалося. Сьогодні від отриманих травм він помер на лікарняному ліжку. 

Відео дня

Також постраждала і пасажирка "ВАЗу". В управлінні з надзвичайних ситуацій повідомили, що 50-річну жінку також доставили до лікарні. 

Водія «BMW», який спричинив аварію, затримали копи. З’ясувалось, що він був п’яний на момент ДТП. Поліцейські перевірили його на стан сп’яніння за допомогою приладу «Драгер». Вміст алкоголю в крові перевищував норму у 8,5 разів. 

З власних джерел у правоохоронних органах vsim.ua стало відомо, що винуватцем аварії є священник Української Православної Церкви. У телеграм-каналі Хмельницький Live опублікували й посвідчення священнослужителя. На документі вказано, що він є єпископом Кам’янець-Подільським та Городоцьким. А саме посвідчення видане ще у 2006 році.

Скрін з допису у телеграм-каналі Хмельницький Live

За фактом ДТП слідчі поліції спершу відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1, але сьогодні, в зв’язку із смертю потерпілого, перекваліфікували провадження на ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення. У четвер, 28 грудня, у Кам’янці-Подільському йому обиратимуть запобіжний захід. Розслідування триває.

Додамо, із 28 листопада до 6 січня 2024-го для вірян УПЦ триває Різдвяний піст. Згідно календаря Української Православної Церкви 26 грудня не дозволено вживати навіть вино. В місцевій єпархії УПЦ прокоментували ситуацію так:

- Це дорога, неуважність. Я знаю такі випадки, коли хтось зі священників порушував такі можна сказати "моральні" правила, вчиняв такі гріховні вчинки, то таких священників відстороняли від служіння. Але ці питання вирішує правлячий архієрей, — розповів священник Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ Олександр Ткач для Суспільного. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sergei Naumenko

    За бороду і на нуль.

    ЧитачЧитачів reply Sergei Naumenko

    А ти напевно з окопа пишеш.
  • Ирина

    😭Царство небесне моєму сватові. 😭
  • Читач57

    Ремонт мостів доручіть Лабазюку,він знає як це робити,як побільше вкрасти.

    ЧитачЧитачів reply Читач57

    Це ти тут до чого всрався?

keyboard_arrow_up