«TruCam» у дії: патрульні показали, як вимірюють швидкість авто (ФОТО, ВІДЕО)

«TruCam» у дії: патрульні показали, як вимірюють швидкість авто (ФОТО, ВІДЕО)
  • Минулого тижня поліцейські отримали перші прилади для вимірювання швидкості автомобілів.

  • Сьогодні, 11 лютого, «TruCam» вже використовують у роботі.

  • Патрульні показали, як працюють нові прилади та оштрафували перших порушників.

Від сьогодні, 11 лютого, патрульні Хмельниччини мають пристрої «TruCam» для вимірювання швидкості автомобілів та вже штрафують любителів проїхатися з вітерцем. Зараз копи мають три таких прилади та використовують їх на трасі М-12 — на 300-му кілометрі та на 242-му в двох напрямках.

На 242-му кілометрі поблизу села Климківці хмельницькі патрульні показали сам «TruCam» та його використання. Спочатку потрібно налаштувати пристрій, вказавши, яка швидкість вважається порушенням. За межами населених пунктів дозволена швидкість — 90 км/год. Однак закон передбачає відповідальність лише за перевищення цієї швидкості на 20 км/год чи більше. Тому тих, хто за містом їде повільніше за 110 км/год, не зупиняють. Речник Управління патрульної поліції Хмельницької області Роман Мартинюк зазначив, що «TruCam» пройшли сертифікацію і вимірювання ними дозволене законодавством.

Для визначення швидкості авто поліцейський спрямовує на нього пристрій. «TruCam» визначає швидкість, фіксуючи при цьому відео, час та GPS-координати. Під час демонстрації приладу жодного водія не оштрафували. Лише зупинили чоловіка, який їхав зі швидкістю 112 км/год. Але оскільки похибка вимірювання приладу — до 2 км/год при швидкості до 200 км/год, карати водія не стали. Пізніше Роман Мартинюк повідомив, що патрульні вже оштрафували першого порушника. Водій «Hyundai Santa Fe» їхав зі швидкістю 122 км/год.

Відео дня

Відповідальність за перевищення швидкості передбачена статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За перевищення дозволеної швидкості на понад 20 км/год водія можуть оштрафувати на 255 гривень або нарахувати 50 штрафних балів. Якщо кермувальник перевищить на понад 50 км/год, він ризикуватиме заплатити 510 гривень. Нагадаємо, що дозволена швидкість у населених пунктах — 50 км/год, поза ними — 90 км/год.

Читайте також: Хмельницькі патрульні отримають TruCam і будуть штрафувати за перевищення швидкості

Слідкуйте за найсвіжішими новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up