У ЄС можуть розширити можливості користування українським посвідченням водія

У ЄС можуть розширити можливості користування українським посвідченням водія

Користуватися українським посвідченням водія можна буде навіть у разі закінчення терміну його дії.

Євросоюз планує розширити можливості користування українським посвідченням водія. Адже війна лишила дому близько 5 мільйонів українців. Усі вони шукали притулку за кордоном. Про це повідомляють у Головному сервісному центрі МВС

20 червня Європейська Комісія ухвалила законодавчу пропозицію для подальшого затвердження Європейським Парламентом і Радою. Якщо її приймуть, українці, що знайшли прихисток в країнах ЄС, зможуть:

  • Відео дня
    /li>

Для можливості цієї реалізації уже напрацювали механізм підтвердження дійсності українських посвідчень водія.  Відповідні органи країн ЄС перевірятимуть посвідчення онлайн, використовуючи сайт Головного сервісного центру МВС або дані електронного посвідчення водія, які відображаються в «Дії».

Раніше в Україні спростили процедуру навчання та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС.

Також додали можливість повернути свідоцтво про реєстрацію автомобіля, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка їде за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

А українські посвідчення водія повністю наблизили до європейського зразка. Все аби полегшити життя мешканцям нашої країни. Як обміняти своє старе посвідчення читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up