У Хмельницькому готуються продавати електронні квитки: що відомо

У Хмельницькому готуються продавати електронні квитки: що відомо
  • Купити картку та прикладати її до валідатора в транспорті.

  • За такою схемою хмельничанам будуть користуватися тролейбусами та автобусами.

  • Зовсім скоро картки мають з’явитися у продажу.

Невдовзі у Хмельницькому мають з’явитися електронні квитки для проїзду в громадському транспорті. Їх можна буде придбати у торгових точках та використовувати для оплати проїзду. Втім, відомо про майбутні квитки ще не все. Зокрема, у міськраді поки не називають їхню вартість. Розповідаємо про це докладніше.

Картки для «платних» пасажирів: що відомо зараз

У торгових точках Хмельницького мають з’явитися квитки у вигляді пластикових карток. Хмельничани зможуть поповнювати їх на потрібну кількість поїздок. При вході потрібно буде прикладати картку до валідатора, в процесі чого система буде «списувати» одну поїздку. Розрахуватися також можна буде як і раніше — готівкою. Оплату прийматиме водій, але це коштуватиме дорожче, ніж платити з допомогою картки. Про це ми вже розповідали вам раніше.

Де саме та за скільки можна буде придбати картку, точно поки не відомо. Однак кожна нова картка матиме певну кількість поїздок, а їхня вартість буде включена у ціну. Про це журналістам vsim.ua розповів виконуючий обов’язки начальника управління транспорту та зв’язку міськради Сергій Шепурев.

Відео дня

Місця продажу карток поки остаточно не визначені. За словами Сергія Шепурева, зараз тривають переговори з потенційними продавцями. Аби певна торгова точка мала можливість торгувати квитками, вона повинна укласти договір з управлінням транспорту. Цього тижня розпочнеться укладання таких договорів з магазинами, що розташовані на зупинках. Продаж карток розпочнеться тоді, коли буде остаточно визначено, де саме їх будуть продавати. Ані точних, ані приблизних термінів виконуючий обов’язки начальника управління транспорту не назвав.

Поповнювати електронний квиток поїздками можна буде через електронний кабінет. Ще один варіант — термінали «iBox». Зазначимо, що у Хмельницькому таких терміналів є 95. Вони є у всіх мікрорайонах міста, за виключенням Книжківців. Про це йдеться на сайті мережі. За словами Сергія Шепурева, опрацьовуються також інші варіанти поповнення карток.

Фото з сайту suspilne.media

Квитки для пільговиків: скільки видали та як часто ними користуються

Для пільгових категорій пасажирів все працюватиме трохи інакше. Кожен із них має отримати спеціальну картку через управління праці та соціального захисту. Видають картку безкоштовно на підставі документу, що підтверджує право на пільговий проїзд. Отримати квиток можуть лише мешканці міста. При вході кожен «пільговий» пасажир має прикласти свою картку до валідатора.

За словами директора КП «Електротранс» Віктора Паламарчука, валідатори вже встановлені у всіх тролейбусах та більшості автобусів підприємства. «Пільгові» пасажири, що отримали квиток, вже мають прикладати його до валідатора. Однак поки немає жодної відповідальності для пасажирів, які цього не роблять. Кондуктори лише закликають пільговиків валідувати свої картки. Проте згодом пасажирам, які не прикладатимуть свої квитки до валідатора, загрожуватиме штраф.

Віктор Паламарчук також розповів, що в місті зростає кількість пасажирів, які валідують свої картки. Коли систему тільки запустили в тестовому режимі, таких було 200-300 щодня. Зараз же фіксують близько 1 500 валідацій щодня. Переважно картки валідують до 15:00. Серед маршрутів лідерами за кількість валідацій є тролейбуси №7, 7А, 11, 11А, 12, 13, 15 та 15А.

Станом на сьогодні, 7 вересня, хмельничанам видали 26 800 пільгових електронних квитків. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник управління праці та соціального захисту населення міськради Словян Воронецький. Протягом минулого тижня карток видали 500.

Нагадаємо, що для отримання пільгової картки потрібні паспорт, індивідуальний податковий номер та документ, що підтверджує право на пільговий проїзд. Видають картки за такими адресами (у дужках вказано, мешканцям якого мікрорайону рекомендують приходити):

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Vera Corolyova

    Який режим роботи цих служб?
  • Адмін Адмін

    Х.. хто буде її прикладати. будуть їздити зайцями. А ibox буде брати ще свою комісію, не меньше 1-ї поїздки. Ось і виходить що буде ще куча "нахлібників". І сенс з того квитка, якщо він лише в тролейбусі.

    вася пупкин reply Адмін Адмін

    Ось тоді наберуть контролерів. Давненько їх вже не бачили.

    Адмін Адмін reply вася пупкин

    а для контролера потрібно буде пристрій, який буде перевіряти оплатив ти проїзд чи ні
  • Лесовой К.

    А маршрутки городу не подчиняются? Эффект какой-то будет, если всё однообразно, а не башкой крутить, кому чем платить. Ну и элегантно множиться на ноль "право" на бесплатный проезд всяких там пенсионеров. Делите дальше на своих и чужих...

    Анонім reply Лесовой К.

    Иди домой. В Хмельницкому тільки  ветеранам ОУН безкоштовний проїзд буде.
  • PutnickFree

    Угу тільки поки карантин - кондуктори швидше за все залишаться і скільки це може тривати ніхто навіть уяви немає.
    Цікава ариХметика виходить видали 26800, щодня 1500 - в середньому це кожен менше двох раз в один кінець за цілий місяць їздить.
    Ціна такої картки має бути чисто символічна, або взагалі безкоштовна - тобто наприклад 100 грн. і всі гроші на рахунку, бо платити там абсолютно немає за що - кусок пластику зі штрихкодом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up