Погана погода не виправдання: хмельничанам варто бути уважними на дорозі

Погана погода не виправдання: хмельничанам варто бути уважними на дорозі
  • Вранці на дорогах Хмельницького спостерігалася ожеледиця.
  • До погіршення погоди водіям та пішоходам варто готуватися заздалегідь.
  • Пропонуємо вам прочитати поради, які допоможуть учасникам дорожнього руху вберегтися від неприємностей.

Сніг, лід та "каша" під ногами та колесами: усе це подарунки містянам від пані ожеледиці. На дворі листопад, тож дедалі частіше в прогнозах погоди ми чуємо застереження про цю саму ожеледицю. Слід пам'ятати, що така погода є небезпечною, як для водіїв так і для пішоходів. 

Аби уникнути неприємностей, потрібно дотримуватися простих правил руху на дорозі:

  • Під час ожеледиці потрібно плавно починати рух на будь-якому транспортному засобі. Автокрісло потрібно встановити на максимально зручну позицію так, щоб вам нічого не заважало.Обов'язково потрібно пристебнутися ременем безпеки.
  • На слизькій дорозі намагайтеся їхати з без різких змін швидкості. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, світлофорами і пішохідними переходами.
  • Обов'язково потрібно дотримуватися дистанції. Відстань між автомобілями повинна бути більше, ніж у сприятливих погодних умовах.
  • Якщо дорога покрита льодом, намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом. Адже там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше і рух там буде безпечнішим.
  • Якщо  потрібно зупинитися на крижаній дорозі, постарайтеся знайти безпечне місце. Краще не зупинятися на підйомах і спусках. Адже потім рушати з таких місць складно і небезпечно.
  • На слизькій дорозі збільшується ризик втрати контролю над автомобілем. Тож потрібно бути максимально уважним.
  • Пішоходам варто не ходити по краю проїзної частини дороги під час ожеледиці. 
  • Перебігати проїжджу частину під час ожеледиці дуже небезпечно. Адже на слизькій дорозі значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Якщо пішохід послизнеться та впаде перед автомобілем, що рухається, водій просто не зможе вчасно загальмувати. А це може призвести до трагічних наслідків.
     

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up