У Хмельницькому скасували пільговий проїзд в громадському транспорті

У Хмельницькому скасували пільговий проїзд в громадському транспорті
  • Комісія в Хмельницькій ОДА рекомендувала скасувати пільговий проїзд в громадському транспорті.

  • У місті Хмельницькому в тролейбусах вже беруть плату за проїзд із пенсіонерів.

  • Обмеження діятимуть на час карантину.

У Хмельницькому скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Ввечері 19 березня рішення з рекомендаціями зробити це прийняла спеціальна комісія Хмельницької обласної адміністрації. Інформацію журналістам vsim.ua підтвердила керівник прес-служби Хмельницької ОДА Інна Михайлова. Офіційний документ із відповідним розпорядженням з'явиться незабаром на сайті ОДА.

Рішення комісії ТЕБ і НС

Рішення комісії ОДА має рекомендаційний характер. Органи місцевого самоврядування по області мають вирішувати чи скасовувати пільговий проїзд у своїх містах. Щодо Хмельницького, то це рішення було прийнято сьогодні, 20 березня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

"Рішення прийнято з метою збереження життя та здоров’я хмельничан, у першу чергу людей похилого віку, які знаходяться в зоні ризику захворювання на коронавірусну інфекцію. Першочергово ми маємо забезпечити довезення на робочі місця людей, які забезпечують життєдіяльність міста, а саме: медичних працівників, «надзвичайників», працівників комунальних підприємств тощо", - зазначив заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Відео дня

Від ранку сьогодні, 20 березня, пільговий проїзд вже скасовано і з усіх пасажирів тролейбусів та іншого транспорту беруть плату за проїзд.

  • Нам довели до відома інформацію ще вчора і від сьогодні за проїзд у громадському транспорті платитимуть всі без виключення хмельничани. Ми кілька днів просили пенсіонерів, щоб вони не їхали без потреби нікуди. По-перше, вони найуразливіша ланка населення. Вони ж, як один, ішли в тролейбус без масок. По-друге, за ці дні статистика показала, що 8 із 10 пасажирів - пільговики. Через людей пенсійного віку на роботу не могли дістатися працюючі. Тому ухвалили таке рішення,  - пояснив директор КП "Електротранс" Віктор Паламарчук.

За словами Віктора Паламарчука, на пошту “Електротрансу” вчора, 19 березня, надходили звернення від хмельничан, які не могли дістатися на роботу. Переважно це були листи від медиків.

  • - У нас зменшилася виручка в 5 разів, за вчора - в 6 разів. Тобто, як виплачувати зарплату, як платити податки, ми не знаємо. Ми розуміємо, що наші люди живуть лише на зарплату чи пенсію, додаткового джерела доходу у них немає. Але в тій ситуації, що склалася в країні, іншого варіанту просто не було, - наголосив Віктор Паламарчук.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (155)
  • Сергей Анишин

    Пенсіонерів інвалідів 1-ї та 2-ї групи це не стосується вони їздять безкоштовно згідно законодавства України на транспорті любої форми власності. І стояти в черзі вони теж не повинні
  • Василь Заболотний

    Рішення може і хороше, але Законів України ще ніхто не відміняв!
  • Сергій

    Рідко яка новина так сприймається однаково позитивно всіма)))
  • Саня

    Можна було б не відміняти , а зробити проїзд по 10 грн, все таки погодьтесь по 10 чоловік їздити , то буде збитково для бюджету.Заодно і пенсіонери перестануть кататися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up