У Хмельницькому старі тарифи на проїзд у маршрутках і автобусах діятимуть щонайменше до 10 березня

У Хмельницькому старі тарифи на проїзд у маршрутках і автобусах діятимуть щонайменше до 10 березня
  • Суд призупинив дію рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті.
  • «Нові» тарифи у маршрутках і автобусах почнуть діяти не раніше, як з 10 березня. Відповідне рішення може бути прийняте на суді днем раніше.

Рішення про підвищення на проїзд в громадському транспорті виконком Хмельницької міськради прийняв 23 лютого. Відповідно до нього, за поїздку в маршрутках і автобусах з 1 березня хмельничани мали платити 4 гривні, у тролейбусах – 2,5 гривні.

Та з першого дня весни піднялася ціна лише для «рогатих». В інших видах транспорту поки кататимуться по старим цінам. Саме ці частини рішення виконкому призупинив Хмельницький міськрайонний суд. Підставою став позов громадського активіста Івана Кульгука. Чому він вирішив виступити проти підняття тарифів і піти до суду, дізналися журналісти vsim.ua.

Іван Кульгук, громадський активіст.

Відео дня

 - Підняття цін немає ніяких економічних обґрунтувань. 50 копійок дають перевізникам місячний навар в 2 мільйони гривень. А обґрунтувань немає. До того ж порушується договір між виконкомом і перевізниками. Там чітко написано, що повинні видаватися квитки. Вони мають бути свідченням того, який пасажиропотік. Друге – це страховка для пасажира. Тому міська рада повинна давно розірвати договір з одним перевізником, другим, третім… І провчити їх, щоб видавали квитки. А вони собі нагліють. Чотири перевізника роблять всю погоду в місті. Вони сіли на людей і хизуються. Основна причина, чому піднімають, бо їм треба нові автобуси. Добре. Купіть нашим дітям нові костюми, шапки… Що це за фокуси? Це порушення прав людини. Це фактично виступили чотири перевізника проти всіх мешканців Хмельницького, які користуються цим транспортом. Я скористався своїм конституційним правом і оскаржив таке рішення виконкому. Раніше я особисто зібрав тисячу підписів проти підняття тарифів. Передав їх міському голові. Де вони? До них не прислухалися.

Ухвалу міськрайонного суду можна оскаржити у Вінницькому апеляційному адміністративному суді. Та ні перевізники, ні міськрада поки робити цього не збираються. Про це vsim.ua повідомили заступник мера Андрій Бондаренко та директора ТОВ «Рембудтранс» Петро Кузьмін.

Виходить, що 3,5 і 3 гривні за проїзд в маршрутках і автобусах відповідно, хмельничани платитимуть щонайменше до 10 березня. Днем раніше відбудеться судове засідання. На ньому можуть відновити пункти рішення виконкому про підвищення тарифів. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Правдонька

    Якість не відповідає ціні в тролях і бусиках. Лякає те, що ці самі ман перевізники підуть на конкурс в кінці року і нічого не зміниться
  • Романюк Романна

    да ну. шо ви таке робите?

    Правдонька reply Романюк Романна

    Людина проти підвищення ціни і пішла в чуд. Він подає приклад, що потрібно боротися за чвох права
  • Сергій Якубенко

    перевізники точно нагліють. за таку якість і 3 . 50 багато.

    Романюк Романна reply Сергій Якубенко

    а за 2.50 була нормальна якість?

    Правдонька reply Романюк Романна

    Точно краще ніж в консервах за  3,5
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up