Вартість проїзду у Хмельницькому зросте з 1 березня

Вартість проїзду у Хмельницькому зросте з 1 березня
  • У маршрутках і автобусах проїзд коштуватиме 4 гривні.
  • В тролейбусах возитимуть за 2,5 гривні.

У Хмельницькому з першого дня весни зросте вартість проїзду в громадському транспорті. В тролейбусах ціна квитка становитиме 2,5 гривні (зараз – 1,5 гривні). У автобусах і маршрутках проїзд подорожчає до 4 гривень (зараз 3 і 3,5 гривні). Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконкому Хмельницької міської ради сьогодні, 23 лютого.

У проекті рішення, яке виносилось на розгляд виконкому, були вказані інші тарифи. Пропонувалася вартість в автобусах і маршрутках по 4,5 гривні, тролейбусах – 2,5 гривні. Без змін залишили лише останній пункт.

На засідання виконкому прийшли представники перевізників і громадські активісти. Під час обговорення питання перші аргументували своє бажання збільшення тарифів. Скаржилися, що при діючій вартості вони працюють у збиток. Все це через збільшення витрат на паливно-мастильні матеріали, мінімальної зарплати, енергоносії, запчастини та інше. Тому перевізники просили підняти тариф хоча б до 5 гривень.

Відео дня

Активісти виступали проти підвищення цін. Лише щодо тарифів в електротранспорті у них було не так багато заперечень. Щодо інших, то громадськість наводила аргументи, що в маршрутках і деяких автобусах якість перевезень дуже низька. Нарікали на технічний стан транспорту і культуру водіїв. Ставили вони під сумнів і об’єктивність розрахунків, які перевізники надали, коли просили підвищити тарифи.

Дискусія навколо цього питання тривала майже дві години. Заслухавши всі сторони, члени виконкому взяли перерву. Порадившись, вони все-таки проголосували. Рішення про збільшення вартості вони прийняли одноголосно. Нові тарифи діятимуть з 1 березня 2017 року.

Також було змінено вартість проїзних квитків для тролейбусів:

  • звичайний - 90 гривень
  • дитячий – 40 гривень
  • студентський – 50 гривень
  • для організацій – 150 гривень

Як проходило обговорення питання вартості проїзду в громадському транспорті Хмельницького, дивіться в записі трансляції від vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anastasia Andreevna

    Особливо 30 маршрут, взагалі ніяким нормам не відповідає!  Інтервал між маршрутками буває до години!  А більшість водіїв такі хами! (Пенсіонерів взагалі ні за що не мають, чуть не виганяють з маршруток,  ніби самі будуть завжди молоді.
  • Сергій Якубенко

    Треба було зробити, як в Конотопі. Там перевізників просто поставили на місце і знизили тариф. Але нашій владі це зробити сильонок не вистачить.

    Олег reply Сергій Якубенко

    Знижувати тарифи економічно необґрунтовано і для міста то як ляпас по обличчю.  Враховувати треба позицію пасажирів. Усі послуги мають мати підгрунтя , коли щось дорожчає.

    Сергій Якубенко reply Олег

    якшо ти мені дасиш доводи, шо ціна за перевезення відповідають якості, то я з тобою погоджуся.
  • Олег

    Вашу мать. За таку якість перевезення навіть 3,5 було дорого.

    Сергій Якубенко reply Олег

    повністю згідний. шоб вони поняли, шо треба подумати про якість то їм треба було знизити тариф і сказати. "ПІДВИЩИМО ТІЛЬКИ ЯК БУДЕ ЯКІСТЬ"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up