У Хмельницькому запровадили електронний проїзний. Що це та як працює

У Хмельницькому запровадили електронний проїзний. Що це та як працює
Фото з архіву редакції
  • Новий спосіб оплати проїзду діятиме тільки у тролейбусах.

  • Проїзний буде двох видів — денний та місячний.

  • Щоб скористатися сервісом, потрібно мати смартфон зі встановленим додатком «Приват24».

Від сьогодні хмельничани можуть придбати електронний проїзний квиток на тролейбус. Його можна купити за допомогою мобільного додатку «Приват24». Проїзний може бути місячним та денним. За квиток на місяць доведеться заплатити 130 гривень, за квиток на день — 10 гривень. Хмельницький став третім містом в Україні, у якому запровадили електронний проїзний квиток. За словами директора Південно-Західного регіонального управління «ПриватБанку» Юрія Браніцького, раніше таку інновацію впровадили у Дніпрі та Львові.

Як і де купити

Щоб скористатися новим сервісом, перш за все потрібно мати мобільний телефон зі встановленим додатком «Приват24». Аби придбати проїзний квиток, потрібно:

  • у тролейбусі знайти наклейку з QR-кодом

    Відео дня
    /li>
  • відкрити додаток «Приват24» та натиснути на кнопку сканування QR-коду

  • відсканувати код

  • після сканування відкриється сторінка з можливістю оплати разового квитка

  • перейти на вкладку «Проїзний»

  • обрати тип проїзного та картку для оплати; у разі вибору денного проїзного обрати дату, коли він діятиме

  • підтвердити оплату.

Місячний проїзний квиток діятиме з дня оплати до кінця календарного місяця. Цим електронний квиток відрізняється від паперового, який можна придбати тільки з 27 по 7 число кожного місяця або з 14 по 17 число на другу половину місяця.

Захист від «зайців»

Передбачили розробники й захист від «зайців». Діючий проїзний квиток буде анімованим — на екрані можна буде побачити тролейбуси, які рухаються. Також у додатку буде годинник, який відраховує час у годинах, хвилинах та секундах. Керівник напрямку платежів Південно-Західного регіонального управління «ПриватБанку» Віталій Якубовський зазначив, що придбати квиток можна за 4—5 секунд. Також він додав, що скористатися сервісом можуть не лише клієнти «ПриватБанку». Достатньо мати платіжну картку будь-якого банку, яку потрібно підключити до «Приват24».

На презентації нового сервісу, яке відбулося сьогодні, 11 грудня, окремо говорили про пошкоджені QR-коди, які неможливо відсканувати. Заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко зазначив, що про проблему міська влада знає. Та не сказав, як планують її вирішувавати. Представник «ПриватБанку» Юрій Браніцький заявив, що у разі пошкодження наклейок з QR-кодами у тролейбусах вони готові друкувати нові.

Фото з архіву редакції

Нагадаємо, що можливість оплатити проїзд за допомогою смартфона з'явилася у хмельничан півтора роки тому. Однак придбати можна було лише разовий квиток.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Олександр

    Нове намагання вирішити проблеми одних за рахунок інших.
    Справедлива система оплати це коли поповнив свій квиток на 100 грн.  і за кожну поїздку через валідатор знімається 3,50 за проїзд в тролейбусі, 5,00 за проїзд в маршрутці  доки не закінчаться кошти. А то день, місяць, а справедливість де?
  • PutnickFree

    Ідея гарна, з добовим взагалі все чудово, на 30 календарних днів з дати покупки теж, але електронний проїзний мав би хоч на гривню бути дешевшим паперового і паперовий за пів ціни є, а електронного немає, це невеликий але все ж таки недолік і неповне збереження всіх корисних властивостей "паперової" версії.
  • Viktor Filonenko

    Немає інтернету ,іди пішки?співчуваю пенсіонерам(
  • Юрий

    Мы идем в правильном направлении, и это меня радует
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up