"Укрзалізниця" хоче перетворити залізничний вокзал у Хмельницькому на ТРЦ

"Укрзалізниця" хоче перетворити залізничний вокзал у Хмельницькому на ТРЦ
  • Амбітний проєкт Укрзалізниці щодо швидкісного руху поїздів передбачає передачу вокзалів у концесію.
  • Це дозволить перетворити  вокзали на великі торгові центри, і це вже не будуть просто зали для очікування поїздів, наголошують в УЗ. 
 

Для впровадження швидкісного руху поїздів в Україні потрібен інвестор, зацікавлений у концесійному підході. Про це голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак повідомив у ефірі телепрограми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24", інформують у пресслужбі УЗ.

Жмак заявив, що в УЗ є великий проєкт щодо швидкісного руху поїздів сполученнях Київ – Львів, Київ – Харків, Київ – Одеса. Він наразі обговорюється.  

Як наголосив очільник УЗ, для впровадження швидкісного сполучення до 350 км/год, Укрзалізниці потрібні інвестиції, "тому потрібен інвестор, який зацікавлений у концесійному підході".

Відео дня

Наразі в УЗ говорять про 7 вокзалів, які готові передати у "приватні руки", що і передбачає концесія. Це дозволить перетворити залізничні вокзали на великі торгові центри, і це вже не будуть просто зали для очікування поїздів, наголосили в УЗ.

  • "Для пасажирів і для Укрзалізниці на вокзалі потрібна колія, зала очікування і два офіси для продажу квитків. Все інше буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як у торговий центр", – резюмував Володимир Жмак. 

Нагадаємо, залізничний вокзал Хмельницького також у списку тих, які хочуть передати у концесію. Тривалість концесії становитиме 20 років.

Довідка:

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності у тимчасове користування приватним підприємствам.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (165)
  • Владимир Ровенец

    ЗРОБlТЬ ПОЇЗД.ЛЬВІВ-ХАРКІВ.КОЖЕН ДЕНЬ.
  • Лисун Наталія

    В   дитячих садочках групи переповненні дітьми, в школах   класи переповненні учнями - це призводить до порушення санітарних норм та додаткового психологічного навантаження на дітей та педагогів.   В місті не вистачає дитячих садочків та шкіл !!!  Громада має сказати "Укрзалізниці" - НІ, НІ, НІ ! Треба вирішувати проблеми, а не створювати нові...
  • Читач79

    Давай Дизель-шоу на вокзалі.
  • Віталій Українець

    концесія може вирівняти дохід для такої структури!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up