В ОДА розповіли, коли на Хмельниччині відновить роботу громадський транспорт

В ОДА розповіли, коли на Хмельниччині відновить роботу громадський транспорт
Фото - Хмельницька ОДА
  • У Хмельницькому пройшло засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.
  • Комісія дозволила поновити пасажирські перевезення на Хмельниччині.

Вчора, 15 квітня, пройшло позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Традиційно, питання номер один – заходи, спрямовані на боротьбу з COVID-19.

За словами першого заступника голова ОДА Сергія Тюріна, ситуація в області надалі є напруженою. Тому зважаючи на «червону» зону, основне завдання правоохоронців і чиновників - забезпечити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Як повідомляють в ОДА, зважаючи на скарги мешканців, нелегальні пасажирські перевезення і труднощі із добиранням на роботу працівників критичної інфраструктури, пропонують таки відновити рух транспорту. 

Відео дня

З понеділка, 19 квітня, на Хмельниччині вирішили дозволити перевезення пасажирів перевізниками з встановленням певних обмежень, а саме – здійснювати перевезення пасажирів у кількості, не більшій, що визначена місцями для сидіння. 

ЩО ПІД ЗАБОРОНОЮ:

  • приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у тому числі атракціонів і тематичних парків, а також організацію інших видів відпочинку та розваг;
  • з 19.04.2021 року – здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

При цьому перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту. 

ДОРУЧИЛИ:

  • органам місцевого самоврядування забезпечити проведення дезінфекції місць масового перебування людей;
  • Головному управлінню ДСНС України в області забезпечити проведення дезінфекції місць масового перебування людей за зверненнями органів місцевого самоврядування та з наданням паливо-мастильних матеріалів;
  • ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» з метою здійснення контролю за особами, які знаходяться на самоізоляції, забезпечити інформування Головного управління Національної поліції в області та Управління патрульної поліції в області інформацією про місце їх перебування;
  •  створити групи патрулювання для забезпечення контролю за виконанням дотримання епідемічних заходів суб’єктами господарювання та громадянами, які знаходяться на самоізоляції.

Рішення комісії діятиме на період карантину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дмитро Кавецький

    а що з школами?
  • Малинка

    👍👍👍👍🙏🙏🙏🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up