«В туалет – у ліс»: коли облаштують кінцеву зупинку біля «Трьох ведмедів»

«В туалет – у ліс»: коли облаштують кінцеву зупинку біля «Трьох ведмедів»
  • Водії маршруток нарікають на відсутність зручностей на «Трьох ведмедях» .

  • Розповіли: ніде ні перекусити, ні в туалет сходити.

  • Досі не облаштована сама зупинка для пасажирів. 

  • Влада каже - наразі роботи «на паузі». 

  • Дізналися у чому причина.

Під час підготовки матеріалу Що (не) так із кінцевою зупинкою біля «Трьох ведмедів»: коментарі водіїв та влади журналістка vsim.ua поспілкувалася з водіями маршруток і почула від них чимало скарг. Зокрема на те, що тут, біля «Трьох ведмедів» відсутні зручності для відпочинку кермувальників громадського транспорту. 

Замість туалету – ліс, а кухні – автобус

Пан Ярослав саме завершив свій маршрут і мав декілька хвилин відпочинку перед наступним виїздом. Вирішив перекусити. Та присісти – ніде. Доводилося їсти прямо в автобусі. Із такою ж проблемою зіштовнувся і водій Володимир. Обідає чоловік прямо за кермом: з сумки дістав лоточок, який приніс з дому і там же, на місці, приступив до трапези. Також розповів: вбиральні тут немає. Єдиний вихід – це йти в ліс поруч, біля «Трьох ведмедів». 

– В мене зараз брейк я вот сідаю перекушую. – Ви прямо в автобусі їсте? – Ну а де, більше немає. Я просто раніше приїхав – вот є трішки часу перекусити. Тут - туалет. Якби хоч біо поставили, було би файно. 

Відео дня

Будівництво зупинки – «на паузі» 

Ще в 2018-2019 рр почали розробляти проєкт з будівництва зупинки на «Трьох ведмедях». В Управлінні транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради розповіли: цим займається суб’єкт господарювання. Хто саме - не уточнили. Та, поки що, поставили лише металеву конструкцію. Наразі роботи заморожені. Причин тому декілька: 

– Ми сконтактували з людиною, якій давався дозвіл на облаштування зупинки в цій локації. Там зараз вирішується питання по земельній ділянці. Тому будівельні роботи по облаштуванню зупинки тимчасово призупинені. Але ми сприяємо тому, щоб роботи максимально швидко відновилися для того, щоб була можливість водіям користуватися туалетом, який там і мав облаштовуватися під час робіт. Наразі зі свого боку ми будемо пропрацювати й інші варіанти. Якщо поруч є якісь інші торговельні точки чи місця, чи навіть наприклад колишні, які там є. Ми будемо піднімати питання, щоб ними могли користуватися водії громадського транспорту, – розповів начальник Управління транспорту та зв’язку Костянтин Костик.   

Яка ситуація з іншими кінцевими 

Журналістка vsim.ua відвідала ще одну кінцеву зупинку міста – в мікрорайоні Ракове. Там зупиняються і тролейбуси, і маршрутки. Тут – диспетчерський пункт ХКП «Електротранс». Всередині – вбиральня. Не найновішого ремонту, але чисто - без різкого запаху. Є вода та мило. Поруч – кафе. І каву випити, і навіть пообідати. 

Пан Микола працює на підприємстві «Електротранс» чи не все своє життя, - жартома відповів журналістці. Каже – тут на кінцевій в Ракове є всі зручності для комфортного перепочинку між виїздами. За зміну має дві перерви по 15 хвилин і ще одну – на 25. Цього часу вдосталь, щоб перевести дух та пообідати, – розповів чоловік. 

– Тут все є: і кафе, і місце для відпочинку, і туалет. В Гречанах так саме. Туалети на всіх кінцевих є: Катіон, Озерна, Гречани, Ракове. Тут все необхідне є. Вот в кафе є перше, друге, різні страви. 

Пан Олег працює на 51 маршруті, сполученням «Катіон-Ракове». Каже – на кінцевій на Катіоні немає, де нормально поїсти. Може придбати лише хлібобулочні вироби або ж пиріжки. 

– Тут і туалет є, чистенький. На Катіоні теж туалет є. Але їмо переважно тут. А на Катіоні немає такого, – каже Олег. 

В Управлінні транспорту та зв’язку додали: про проблеми знають і шукають шляхи їх вирішення. 

– Наприклад, на Гречанах, на вулиці Північній – там є туалет. В мікрорайоні Озерна там теж є диспетчерський пункт для водіїв. В принципі питання забезпеченості та комфорту водіїв воно залишається не на 100% вирішене, але ми будемо працювати в цьому напрямку. Альтернативи є, – додав начальник Управління Костянтин Костик. 

 

Читайте також: 

Що (не) так із кінцевою зупинкою біля «Трьох ведмедів»: коментарі водіїв та влади

У хмельницьких автобусах з’являться валідатори, у тролейбусах зникнуть QR-коди ПриватБанку

Де можна купити та поповнити картку для проїзду у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • MS

    Теж саме в гречанах кінцева аліса. Водії маршруток бігають в кущі, сморід стоїть страшний, немає чим дихати.
  • Vladimir

    Дрони купляють волонтерські організації які це шобло включило в свій фонд.І замість того щоб подякувати всім хто долучився до цього це чмо вішає на себе всі медалі.
  • Рокі

    Саня дрон та Новачку і так нормально. В Саші зараз йде програма піар на дронах. Я не знаю як цій людині донести щоб не привертав зайву увагу до Хмельницького. Але це чудо явно мітить на Київ. Чому у нас спецслужби не звертають на це уваги.
    Допомагати звісно треба на всі 100000%%%%. Та не так як це робить Симчишин.
    Хто є в групі вацбер новини Хмельницького міської ради мене зрозуміє. Там все одно.
    Саша і дрон. Дрон і Саша.
  • Андрей Кузнецов

    Мазники рулять...

keyboard_arrow_up