В Україні рік діють нові правила паркування. У Хмельницькому все по-старому

В Україні рік діють нові правила паркування. У Хмельницькому все по-старому
  • Штрафи виписують лише у присутності водія. Евакуації проводять взагалі рідко. 
  • З початку поточного року притягнули до відповідальності близько 450 водіїв.
  • Поліція не встигає займатися “героями парковки”. А міська влада безрезультатно обіцяє допомогти вже рік.

Сьогодні, 27 вересня, рівно рік як в Україні діють нові правила паркування. Закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів був прийнятий ще 21 грудня 2017 року. Але вступив у дію лише 27 вересня 2018 року. Відповідно до нього в Україні почали діяти нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів. 

Поліція отримала офіційний дозвіл евакуювати автомобілі, що перешкоджають руху транспорту без присутності водія. Однак тепер порушення та саму евакуацію копи мають фіксувати на камеру. Чи збільшилася кількість оштрафованих, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Як повідомляють у прес-службі патрульної поліції, у них наразі нічого не змінилося. Рік після реформи, а копи досі складають постанови та стягують штрафи за старою схемою. 

Відео дня

"Штрафуємо згідно чинного законодавства"

З початку поточного року співробітники УПП в Хмельницькій області притягнули до адміністративної відповідальності близько 450 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки транспортних засобів, та близько 70 водіїв за паркування авто на місцях, що призначені для осіб із інвалідністю.

  • Наразі штрафуємо згідно чинного законодавства. Патрульні самостійно виявляють порушення або ж повідомляють самі громадяни на “102”. Водії несуть відповідальність за законом, - пояснила речник УПП Хмельницької області Людмила Чернилевська.

Щоб зменшити кількість правопорушників, патрульні проводили навіть рейди. З 24 по 26 липня біля прикордонної академії чергував екіпаж патрульної поліції. Стояли вони неподалік від центрального входу з 7-ї до 9-ї ранку. Штрафували водіїв авто, які паркуються тут попри знак заборони. Три дні рейду біля академії було пусто. Та щойно патрульні залишили пост, водії продовжили ставити машини вздовж паркану, як і раніше. 

Подібна ситуація із паркуванням і по всьому місту. Проблемні зони: речовий та центральний ринки, вулиця Героїв Майдану, біля міськрайонного суду, Соборна, Гагаріна... Велике скупчення порушників ПДР і біля торгових центрів. Там часто паркуються на місцях для інвалідів ті, для кого вони не призначені.

Патрульні ж просто не встигають самостійно боротися із “героями парковки”. Допомогти їм у цьому мала міська влада. Закон поклав певні обов’язки і на них. Виконавчий комітет мав створити групи інспекторів з паркування. 

“Обіцяного три роки чекають”

Ще, 26 жовтня минулого року у міській раді Хмельницького скликали нараду, на якій вирішувалося питання придбання нового евакуатора для КП “Хмельницькбудзамовник”. Тоді заступник мера Андрій Бондаренко розповідав, що підприємство “Інформ-Ресурс”, яке й на сьогодні займається евакуацієєю, не завжди своєчасно виконує свою роботу. Тому в міській раді планували закупити на місто маніпулятор та силами комунальних підприємств здійснювати евакуацію неналежно припаркованих авто. 

- Міська рада, як зацікавлена сторона, швидко реагуватиме на такі виклики. В місті має бути порядок, а неправильне паркування - ще один привід до підвищення аварійності на дорогах, тому ми хочемо усунути цю проблему. Сьогодні ми обговорили це питання та доручили КП “Хмельницькбудзамовник” написати відповідний запит на 2019 рік, щоб їм надали цей евакуатор. Ми реагуватимемо оперативніше, бо це в наших інтересах, - говорив заступник міського голови в минулому році.

“Обіцяного три роки чекають”. Евакуатора і досі немає, як і груп інспекторів з паркування. 

- Збиралася робоча група вже кілька разів. Поки рішення лише на рівні розробки. Паркуванням наразі займається лише поліція, - зазначив Андрій Бондаренко.

Наразі ж у поліції нагадують водіям, що зупинка та стоянка у заборонених місцях тягне за собою адмінвідповідальність. За порушення вимог зупинки водіям світить штраф у розмірі 255 гривень. За парковку на місцях для інвалідів можуть стягнути від 1020 до 1700 гривень. 

Опитування

Якщо ви бачите припарковане з порушенням авто, то ви…

Друзі, а як можна хоч б частково вирішити проблему із паркуванням у Хмельницькому? Пишіть свої варіанти в коментарях?

Фото з групи "А паркуюсь як мудак"
Фото з групи "А паркуюсь як мудак"
Фото з групи "А паркуюсь як мудак"
Фото з групи "А паркуюсь як мудак"
Фото з групи "А паркуюсь як мудак"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Мастер Автополив

    Суровость наших правил компенсируется необязательностью их выполнения.
  • Семен

    Давно пора, щоб думалию де той мотлох ставити!
  • mixujlo

    у Франції евакуацією і переміщенням на штрафмайданчики займаються приватні підприємства(власними евакуаторами, на власні майданчики) поліція тільки виписує штраф і сповіщає ППшніка, 5-10хв і машини немає, бо доя ППшніка більше машин-більше грошей, плюс конкуренція! АЛЕ є велика кількість безкоштовних і платних стоянок, і зовсім інша культура паркування - «тільки би нікому не заважати»
  • валерія

    В діток ставлять діагнози КСНД , тобто киснева легенева недостатність. А потім в діток некроз того чи іншого органу, заміна ткані органу сполучними тканинами ( рак), погана пямять, болить голова , зір , запалення клапана серця .... Через те що  машини багато спалюють кисня. Тільки паркінги багатоповерхові треба для цього будувати . І автостанції всі автобусні винести за місто. І зробити обіздну дорогу для великогабаритних машин : Подивіться :  дальня озерна і новобудови, а через мусорку вже іванківці і калинівка, , олешин ,а через царське озеро вже дальні гречани, вул северна, і т.д. Тобто побудувати за містом кольцеву обїзну дорогу, можна грунтову чи насипом щебня,  , яка з'єднує всі мікрорайони міста. Розгрузити асвальт і повітря.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up