Як працюватиме розрахунок банківською карткою у громадському транспорті Хмельницького

Як працюватиме розрахунок банківською карткою у громадському транспорті Хмельницького
  • Відповідний меморандум підписали сьогодні з компанією «Visa».

  • Щоб заплатити за проїзд, потрібно буде мати картку з чіпом.

  • З міського бюджету грошей на це не виділятимуть.

У Хмельницькому планують запровадити можливість оплати проїзду банківською карткою. Відповідний меморандум між міською владою та компанією «Visa» підписали сьогодні, 7 листопада. Як розповіли на зустрічі, можливість оплати проїзду карткою у хмельничан з’явиться разом із запровадженням системи «Електронний квиток» навесні наступного року. За словами міського голови Олександра Симчишина, спочатку розраховуватись можна буде у тролейбусах, а згодом і в іншому транспорті. Розрахунок здійснюватиметься за допомогою стаціонарного валідатора або мобільного терміналу кондуктора. Заплатити за проїзд зможуть не тільки власники карток «Visa», а й інших платіжних систем. Однак для розрахунку потрібно мати картку з функцією безконтактної оплати, наприклад «PayWave» у «Visa» або ж «PayPass» у «Mastercard».

— Місто Хмельницький впроваджує систему «Електронний квиток», у рамках якої буде впроваджено розрахунок за допомогою транспортних карток, наприклад, як це зроблено від Лондона до Гонконгу, — розповідає  директор з цифрових рішень компанії «Visa» в Україні, СНД та Південно-Східній Європі Євген Лісняк. — Тобто це доволі поширені системи. Наприклад, Київ зараз також впроваджує цю систему. Успішно вона працює у Тернополі, Івано-Франківськ долучився і буде впроваджувати подібну систему, у Житомирі вона працює, у Чернігові. Тобто це тренд в Україні, міжнародний такий тренд. Місто Хмельницький його взяло і, сподіваюся, очолить. Ми зі свого боку допомагаємо цю систему, яку місто взялося будувати, розширити до можливості прийому і банківської картки. Тобто це додатковий сервіс, на який зазвичай витрачаються певні кошти. Ми домовилися, що місто Хмельницький не буде витрачати на це кошти, бо це вигідно для всіх. Місто демонструє відкритість до туристів, які не матимуть потреби купувати електронний квиток, не матимуть потреби тримати картку хмельничанина і не хочуть користуватися готівкою.

Відео дня

Нагадаємо, 12 жовтня у Хмельницькому визначили оператора, який запроваджуватиме у місті «Електронний квиток». Ним стало ТОВ «Фінансова компанія „ГЕРЦ“» з Одеси.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ievgen Pervushyn

    "картка з чіпом" і картка з підтримкою безконтактної оплати — зовсім різні речі! не вводьте людей а оману

    Vitaliy reply Ievgen Pervushyn

    це буде продовження qr-кодів - ніби є і ніби нема. гроші на вітер. в наших реаліях оплата біля хв на одного пасажира
  • Вася

    Суперовий процент одесити беруть з виручки. Тариф піде у гору на 1-2 грвн.
  • Vitaliy

    "потрібно мати картку з чіпом" - тобто приблизно 50% власників карток сплатити не зможуть

    Vitaliy reply Vitaliy

    ой, ні, ще меньше.  - "Однак для розрахунку потрібно мати картку з функцією безконтактної оплати, наприклад «PayWave» у «Visa» або ж «PayPass» у «Mastercard»."
  • какабяка

    ещё б в маршрутках так. и хрен они выйдут на маршруты. показывать зароботки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up