Як у Хмельницькому працюватиме інспекція з паркування

Як у Хмельницькому працюватиме інспекція з паркування
Фото з архіву редакції
  • Інспектори зможуть виписувати штраф за відсутності водія.

  • Крім того, авто порушника матимуть право евакуювати.

У Хмельницькому готуються до запуску інспекції з паркування. Відповідний проєкт рішення виконкому вже підготували та оприлюднили на сайті міської ради. Інспекція буде підпорядкована управлінню транспорту та зв’язку. Залежно від конкретного порушення інспектори виписуватимуть штраф на місці або передаватимуть справу на розгляд адміністративної комісії міської ради. Розповідаємо про все докладніше.

Які саме порушення шукатимуть інспектори?

Порушення у сфері відповідальності інспекторів, за які штрафуватимуть на місці:

  • Відео дня
    /li>

Порушення у сфері відповідальності інспекторів, при виявленні яких складатимуть протокол та передаватимуть його на розгляд адміністративної комісії:

Окрім самостійного пошуку порушень, інспектори також розглядатимуть скарги громадян, організацій та установ. Відділ також вирішуватиме питання щодо створення парковок у місті та поліпшення ситуації з паркування.

Що робитимуть інспектори у разі виявлення порушення?

Як вже було вказано вище, залежно від конкретного порушення інспектори будуть штрафувати на місці або передавати протокол на розгляд адмінкомісії. Якщо порушення зафіксують на фото та відео, то штрафувати матимуть право за відсутності водія, залишивши на його авто повідомлення про притягнення до відповідальності.

Крім того, передбачено, що інспектори можуть евакуювати авто у випадках, передбачених статтею 265-4 КУпАП, а саме, якщо воно:

Положенням про відділ інспекції передбачено, що евакуацію транспортних засобів проводитимуть комунальні підприємства, які мають евакуатори. Крім того, відділ зможе укладати договори про надання таких послуг з приватними фірмами. Департамент інфраструктури міста буде зобов’язаний забезпечити функціонування стоянок для евакуйованих авто.

Читайте також: Де у Хмельницькому ремонтуватимуть дороги, тротуари та двори в 2021 році (КАРТА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Юрий Штокал

    Де можливо подати документи на заразування в інспектори по паркуванню
  • Юрий Штокал

    Давно пора навести порядок в цьому питані, але повина бути альтернатива для паркування(створені стоянки, пакрк зони і таке інше...) зверніть увагу на самовільну парковку по вечорам біля річки Південий Буг , що напроти ОАЗІС , там стерли газон ...
  • Валентин Ковальчук

    Повна хрень, хочуть видумати нове кодло хвбарників,.які все будуть вирішувати на місці.

    Олександр Ковальчук reply Валентин Ковальчук

    інспектори працюють без водіїв, три фото і постанова про штраф поштою власнику авто. Якщо прийшов водій - викликають поліцію для складання протоколу. Працює у всьому світі.
  • Михайло Хабаль

    крадіжка авто під виглядом евакуації...часом це не порушення КУ в частині непорушності приватної власності...

keyboard_arrow_up