Закінчили будівництво першої черги вулиці Мельникова. Як вона виглядає (ФОТО, ВІДЕО)

Закінчили будівництво першої черги вулиці Мельникова. Як вона виглядає (ФОТО, ВІДЕО)
  • Ділянка має протяжність 450 метрів.

  • Її будівництво розпочали минулого року.

  • У перспективі — ще три черги та вихід на Трудову.

У мікрорайоні Виставка завершили будівництво першої черги нової вулиці — Мельникова. Вона пролягає від Старокостянтинівського шосе у напрямку Трудової до будинку №5/4 на Старокостянтинівському шосе. У перспективі вулицю мають продовжити до Трудової. Розповідаємо детальніше, що зробили та що у планах.

Якою є перша черга

Ділянка пролягає від Старокостянтинівського шосе у бік Трудової. У глибині забудови вулиця з’єднана з проїздом до НВО №1. Протяжність черги складає 450 метрів. Тут налічується дві смуги по 3,75 метра, які перед перехрестям за Старокостянтинівським шосе розділяються на три. Їхня ширина у цьому місці складає 3,5, 3 та 3,5 метра.

Окрім власне дороги, є технічний тротуар шириною 0,3 метра, одна двостороння велодоріжка шириною 2,5 метра та пішохідні доріжки з обох боків шириною 2,25 метра. Також є зовнішнє освітлення. Про це сьогодні, 2 листопада, розповіла начальник управління капітального будівництва Хмельницької міської ради Тетяна Поліщук.

Відео дня

За її словами, будівництво черги розпочали минулого року. Під час виконання робіт довелося коригувати проєкт. Проблем було дві:

Загальна товщина всіх шарів складає 70 сантиметрів, з яких асфальтобетону 21 сантиметр у три шари.

Ми без сертифіката ще не маємо права запускати рух, але ми це зробили у зв’язку з тим, що це йде житлова забудова, дорога відповідає всім будівельним нормам і ми вже подали сертифікат на готовність. Сьогодні у нас була Державна інспекція архітектури та містобудування і дала позитивний результат на Київ, — розповіла Тетяна Поліщук.

Міський голова Олександр Симчишин розповів, що вартість будівництва першої черги вулиці Мельникова склала понад 20 мільйонів гривень. За інформацією системи електронних закупівель «Prozorro», підрядником є ТОВ «СТЛ+М».

Що буде далі

Загалом проєкт будівництва вулиці Мельникова передбачає чотири черги:

Загальна протяжність вулиці складатиме 1 066 метрів, вартість будівництва за договором — 63 мільйони гривень.

Коли саме продовжать будівництво — питання відкрите. Тетяна Поліщук розповіла, що це залежить від фінансування та терміну завершення будівництва житлових будинків. У випадку, якщо прокладання вулиці продовжать раніше за здачу багатоповерхівок, це загрожуватиме руйнуванням покриття через інтенсивний рух важкої будівельної техніки. Олександр Симчишин зазначив, що 2022 року будівництво вулиці точно не продовжуватимуть.

— Ми свідомо пішли на те, що робимо тільки першу чергу, здаємо її в експлуатацію, відкриваємо для руху, і продовжувати будемо тільки після того, як закінчиться будівництво (житлових будинків — прим. авт.), тому що тут буде робота великогабаритної техніки, і, власне це може так само завдавати шкоди дорожньому полотну, — розповів міський голова.

Вік також додав, що після сполучення Мельникова з Трудовою планується організація тут руху громадського транспорту. Передбачається, що тут проляже один з маршрутів, який зараз прямує з боку Лезневого на Зарічанську.

Нагадаємо, що у вересні минулого року на Озерній відкрили рух новозбудованою вулицею Січових стрільців. Вона сполучає Старокостянтинівське шосе з перехрестям Кармелюка та Панаса Мирного.

Читайте також: Старокостянтинівське шосе розширили біля Зарічанської. Що ще планують змінити (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юлія Пукліч

    гарно, ще б мусорку довели до ладу.
  • Рост Сергеев

    Молодці!
  • Читач46

    Фото є, де відео?

keyboard_arrow_up